Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»LUP 2020 undersøgelse: 85 procent af de fødende er meget tilfredse
onsdag, 17 marts 2021

LUP 2020 undersøgelse: 85 procent af de fødende er meget tilfredse

Skrevet af 

Den nye Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed(LUP) blandt fødende for 2020, viser, at 85 procent af de fødende er meget tilfredse og omkring seks ud af syv fødende kvinder er i høj- eller i meget høj grad tilfredse med deres fødselsforløb. 


Den nye Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed blandt fødende(LUP) viser, at trods massiv kritik af forholdene på landets fødeafdelinger de seneste år, er hovedparten af alle fødende meget tilfredse med det forløb, de har i svangreomsorgen.

Undersøgelsen viser, at ca. seks ud af syv fødende i høj eller i meget høj grad er tilfredse med deres fødselsforløb. Omvendt viser undersøgelsen så også, at 15 procent er utilfredse. 

- Undersøgelsen viser blandt andet, at der er stor tilfredshed med, at jordemødrene er til stede under fødslen, når de fødende har brug for det, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.  

- Det flotte overordnede resultat af målingen kan overraske set i lyset af den seneste kritik i medierne, samtidig med, at vi står midt i en ekstraordinær situation med COVID-19, hvor blandt andet fødselsforberedelse har været digital.

Til de negative resultater, hvor de fødende ikke har været tilfredse, og hvordan man fremadrettet kan rette op på forholdene svarer Ulla Astmand:
-  Vi kan fx. hjælpe med bedre fødselsforberedelse og mere støtte til amningen lige efter fødslen.

Næstformanden henviser til, at løsningsforslag og forbedringer, skal ske, som hidtil, i et samarbejde mellem Danske Regioner, chefjordemødre og overlæger, samt andre fagfolk på svangreområdet.

Se hele hele undersøgelse LUP2020: LUP Fødende 2020 (pdf)

Kilde: Danske Regioner LUP 2020