Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Konservative: Der skal ansættes ekstra jordemødre
onsdag, 17 marts 2021

Konservative: Der skal ansættes ekstra jordemødre

Skrevet af 

244 flere jordemødre til landets fødeafdelinger. Det er, hvad der ifølge Det Konservative Folkeparti skal til for at give svangreomsorgen et tiltrængt løft. Det Konservative Folkeparti mener, at de ekstra jordemødre skal ansættes i 2022. De er ikke alene om at mene, at der skal et løft til området. 

Står det til Det Konservative Folkeparti, bør der ske et markant løft af fødeafdelingerne på de danske hospitaler. Ifølge partiet bør der ansættes 244 ekstra jordemødre på de danske fødeafdelinger i 2022.

Det konservative Folkeparti er ikke det eneste parti der ønsker et løft på svangreområdet: Venstre og Socialdemokraterne har eksempelvis udtalt, at de mener, at der skal et løft til hele svangreomsorgen, Enhedslisten har lavet et forslag om minimumsrettigheder for gravide og fødende, mens SF vil have svangreomsorgen som første prioritet på dagsordenen ved økonomiforhandlingerne. 

Der er således forslag fra mange partier, der fokuserer på rettigheder til familierne, men det, som de Konservative gør anderledes er ifølge Jormoderforeningens formand Lis Munk, at gå en lidt anden vej, fordi de kigger på hvordan man med bedre jordemodernormeringer, kan sikre en god svangeromsorg.

Jordemoderforeningens formand kalder det et skridt i den rigtige retning, men selv om politikerne lige nu strømmer over med løsningsforslag, minder Lis Munk om, at der ikke findes noget 'quick fix', der kan løse de mangeårige problemer på de danske fødegange. 

- Vi er stadig ikke i mål - det kræver et folketingsflertal. Vi fortsætter arbejdet for bedre arbejdsforhold for jordemødre, lyder det fra formanden.

Kilde: DR.dk: Presset på regeringen vokser: Endnu et parti kræver et løft