Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Gravide der bor i Danmark kan nu lade sig vaccinere
onsdag, 21 juli 2021

Gravide der bor i Danmark kan nu lade sig vaccinere

Skrevet af 

Nu kan alle gravide og ammende blive vaccineret mod COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har efter gennemgang af nyere data og erfaringer fra andre lande, besluttet at anbefale vaccination til gravide og ammende. Det sker fordi Sundhedsstyrelse mener, at gravide har øget risiko for at få et alvorligt forløb med COVID-19, hvilket Sundhedsstyrelsen mener kan øge risikoen for at føde for tidligt.

Sundhedsstyrelsen læner sig op af erfaringer fra lande som USA, Israel, Canada og Skotland, når de nu giver gravide og ammende mulighed for vaccination. Disse lande har erfaring med vaccination af gravide og ammende med mRNA-vaccinerne fra BioNtech-Pfizer og Moderna.

”Vi har over de seneste måneder været i løbende dialog med fødselslæger, jordemødre og andre fagfolk med viden om COVID-19 blandt gravide og ammende, herunder vaccination. Samtidig har vi selv gennemgået de nye data fra andre lande. På den baggrund har vi i Sundhedsstyrelsen besluttet at udvide det generelle vaccinationsprogram med de vacciner, vi anbefaler, så det fremover også omfatter kvinder, der er gravide eller ammer.” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Alligevel lyder anbefalingen, ud fra et forsigtighedsprincip, at vente med vaccination til 2. eller 3. trimester. 

Gravide og ammende indgår i målgruppe 10 svarende til deres alder, de er altså inviteret allerede og kan bestille vaccination. De er dermed også oprettet i DDV. Den gravide eller ammende skal følge vejledningen for tidsbestilling i det modtagne brev. Brevet modtages enten i e-Boks eller som fysisk brev.

Det understreges at tilbuddet om vaccination er frivilligt og hver enkelte gravid må lytte til sin egen mavefornemmelse og derudfra træffe sit valg.

Kilde: https://covid19.ssi.dk/vaccination/sporgsmaal-og-svar
Kilde: https://www.sst.dk/da/nyheder/2021/nu-kan-alle-gravide-og-ammende-blive-vaccineret-mod-covid-19