Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»ARTIKLER»SUPERFOOD»Bælgfrugter
 
 

Bælgfrugter

Skrevet af 

Bælgfrugter er bønner, linser og ærter. De er billige, særdeles mineral- og proteinrige og jernholdige og er lette at anvende. 

Der findes mange former for linser, ærter og bønner, men fælles for dem alle er, at de er propfyldte med proteiner, hvilket gør kød næsten overflødig.

Samtidig er de rige på kostfibre og langsomme kulhydrater, der tilsammen mætter godt og holder blodsukkeret stabilt. De er rige på forskellige mineraler og de såkaldte fytokemikaler, der beskytter kroppen mod skadelige stoffer.

De modvirker desuden forstoppelse, overvægt, type 2 diabetes og forhøjet kolesteroltal. Bælgfrugter har ydermere et meget højt indhold af folat som ikke bare er godt for hjertet,  men som også har vist sig at mindske risikoen for forskellige former for kræft.  Folat spiller en essentiel rolle for en sund celledeling, og hjælper til med at reparation af beskadigede celler.

Mange slags bønner skal stå i rigeligt vand natten over, og skylles grundigt i nyt vand, før de kan koges (du må ikke genbruge vandet som bønnerne har stået i blød i), når de har kogt skylles de igen i rent vand. Læs på pakken og kog efter anvisning.

Du kan med god grund jævnligt erstatte hvide ris, pasta og kartofler med linser og bønner, eller bruge dem i salater. Du kan anvende bønner og linser i supper og gryderetter.

Eller du kan købe letsaltede, ristede soyabønner og spise dem som snaks.

Du kan også lave en humus af kikærter, olivenolie, hvidløg, sesampasta (tahin) citron og salt og peber. Hvis den ikke er for stærk med hensyn til indhold af hvidløg, er det en god spise for små børn, som ofte også godt kan lide de kogte bønner og ærter.

 

Relaterede artikler

Mere i denne kategori: « Broccoli Løg »

Find en doula

  • FOR DIG DER INSISTERER PÅ EN TRYG OG MINDEVÆRDIG FØDSELSOPLEVELSE UDEN STRESS OG UNØDIGE INDGREB. DIT BARNS FØDSEL ER EN UNIK OG ESSENTIEL BEGIVENHED, OG OPLEVELSEN VIL I BÆRE MED JER RESTEN AF LIVET. DIT BARN BLIVER KUN FØDT ÉN GANG OG JEG HAR NETOP TIL FORMÅL, AT HJÆLPE DIG OG DIN PARTNER TIL AT SKABE EN TRYG, GLÆDESFULD OG MINDEVÆRDIG FØDSELSOPLEVELSE FOR JER ALLE TRE.
    Læs mere
load more hold SHIFT key to load all load all
facebook

Manatee - Desktop FloorAd