Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Sundhedsmyndigheder: Vi har skærpet fokus på spædbørn
 
 

Sundhedsmyndigheder: Vi har skærpet fokus på spædbørn

Skrevet af 

De danske sundhedsmyndigheder har ekstra fokus på coronasmitte blandt spædbørn da et studie fra Kina viser, at særligt spædbørn har vist sig at være overrepræsenteret i statistikkerne over smittede i Kina.


Det er ikke, fordi der pt. er en stor udbredelse af covid-19 smittede blandt spædbørn herhjemme og i øjeblikket er der ikke grund til bekymring hos forældre, lyder det fra klinikchef Morten Breindahl fra Neonatalklinikken på Rigshospitalet. Men da statestikker fra Kina viser relativt mange smittede spædbørn, har sundhedsmyndighederne i Danmark valgt at holde et vågent øje med covid-19 smitte blandt spædbørn i Danmark.

Køb desinficerende sæbe eller håndsprit

Klinikchef Morten Breindahl understreger, at der heller ikke umiddelbart er grund til at være nervøs under graviditeten. 

Morten Breindahl oplyser, at for cirka 95 procent af smittede børn i studiet fra Kina er der tale om enten ingen, milde eller moderate symptomer.
Det er således i forhold til den lille gruppe på fem procent, hvor man vil tage alle relevante skridt, for at sikre at denne gruppe får rettidig behandling, hvis der skulle vise sig at være et behov for det.

 - Fokusset på spædbørn skyldes, at vi rigtig gerne vil identificere de relativt få børn, der eventuelt kan få behov for behandling på et relativt tidligt tidspunkt, siger Morten Breindahl til ritzau. 

Kilde: https://www.berlingske.dk/danmark/danske-myndigheder-har-vaagent-oeje-paa-spaedboern

Cron Job Starts