Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samfund»Småbørns familieforeningen SAMFO

Småbørns familieforeningen SAMFO

Skrevet af 

For tiden debatteres det mange steder, om de danske småbørn ville være bedre tjent uden den tidlige start og omfattende pasning i vuggestue og dagpleje.

Flere og flere forældre begynder at stoppe op og overveje, hvad de og deres børn er bedst tjent med i stedet for bare at følge flokken og gøre som alle andre.

 

Flere og flere hjemmepassere

Antallet af forældre, der passer deres børn hjemme, er stærkt stigende, men antallet af de forældre, der drømmer om at gøre det, men ikke kan få det til at lade sig gøre, er endnu større. 

I Danmark er samfundet nemlig skruet sådan sammen, at det er svært for børnefamilier at klare sig for én indkomst.
 
Man kan få store pasningstilskud til at få sine børn passet af andre, men man kan ikke få økonomisk støtte til at passe dem selv.
 
I dag er vores Dagtilbudslov blevet så liberaliseret, at kommunen betaler 75% af barnets pasning, hvad enten det er i offentlig eller privat vuggestue og dagpleje.

 

Forældrene er de mest oplagte

Ja faktisk kan man få dækket 75% af udgiften til en privat børnepasser, der passer barnet derhjemme i trygge og velkendte omgivelser; det må bare ikke være én af forældrene, der gør det.
 
Det er en skæv politik, der sender det helt forkerte signal, at forældrene er de mindst egnede til at tage sig af deres egne børn – selvom de i min optik er de mest oplagte til det.

 

SAMFO

Derfor vil jeg opfordre alle danske småbørnsforældre til at melde sig ind i Småbørnsfamilieforeningen SAMFO, der arbejder for, at tilskuddet skal følge barnet frem for institutionen – at forældrene får pengene i hænderne, og selv kan afgøre, om de vil bruge dem på offentlig eller privat pasning, ude eller hjemme.
 
Som det er nu, giver 1/3 af landets kommuner tilskud til pasning af eget barn i max et år. Det er ikke godt nok. (Se om din kommune er én af dem på SAMFO.dk)
 
I SAMFO gør vi, hvad vi kan for at præge debatten og politikerne, så vi kan få skabt en holdningsændring og en familiepolitik, der tager udgangspunkt i familiens frie valg. De første år af barnets liv er afgørende for, hvordan de udvikler sig, og det må være op til forældrene at vælge den pasningsform, de finder bedst for barnets trivsel.
 
SAMFO, der blev stiftet i 1986, arbejder uafhængigt af partipolitiske og religiøse organisationer, og den siddende bestyrelse repræsenterer holdninger fra begge fløje af det politiske Danmark. Den eneste sag, vi arbejder for i foreningen, er, at pengene skal følge barnet, og det er det eneste, vi behøver være enige om.
 
Hvis du støtter SAMFO med et års husstandsmedlemskab á 175,-, støtter du foreningens arbejde for økonomisk ligestilling af børnefamilier. Du støtter arbejdet for det frie valg. Meld dig ind her

Læs også: Giv os en chance for balance

 

 

 

Skrevet af