Du er her:min barsel»Nyheder»Konservative vil give forældre mulighed for at tjene penge under hjemmepasning
torsdag, 22 august 2024

Konservative vil give forældre mulighed for at tjene penge under hjemmepasning

Skrevet af 

Det Konservative Folkeparti foreslår at ændre reglerne for hjemmepasning, så forældre, der modtager offentligt tilskud til at passe deres børn hjemme, også kan tjene penge ved siden af. 


Omkring 80 af landets kommuner tilbyder i dag økonomisk tilskud til forældre, der vælger at passe deres egne børn hjemme. Det er op til den enkelte kommune at bestemme, om de vil tilbyde tilskud til hjemmepasning eller ej. Tlskuddets størrelse svinger dog en del, og i nogle kommuner kan man kun få tilskud, hvis ens barn er 0-2 år. Andre giver tilskud til barnet er fem år.

Sidste år fik 2.348 familier tilskud, hvilket er mere end en tredobling siden 2016.

Men som reglerne er nu, forbydes hjemmepasse-forældre at have nogen form for indtægt ved siden af tilskuddet.

Det Konservative Folkeparti ønsker at ændre denne regel, så det bliver muligt for forældre at kombinere hjemmepasning med en indtægt, uden at det påvirker deres tilskud.
Forslaget er en del af en bredere indsats for at give familier mere fleksibilitet og bedre muligheder for at tilpasse deres arbejdsliv til familielivet.

Helt konkret foreslår Konservative, at det skal være muligt at tjene 19.056 kroner før skat om måneden ved siden af tilskuddet. Det er det samme beløb, som man må tjene ved siden af sine studier på en videregående uddannelse, hvis man er på SU.

Partiet mener, at denne ændring vil give familierne større frihed til at organisere deres hverdag efter egne behov. Samtidig understreger de, at det stadig er op til den enkelte kommune at beslutte, om de vil tilbyde tilskud til hjemmepasning eller ej.

Forslaget ses som et skridt i retning af at give forældre flere valgmuligheder og større økonomisk fleksibilitet, hvilket kan gøre hjemmepasning til en mere attraktiv mulighed for flere familier.
 

Forslaget om at give forældre mulighed for at tjene penge under hjemmepasning modtages positivt af professor i småbørnspædagogik, Ole Henrik Hansen, fra Jönköping Universitet og senior fellow hos tænketanken Cepos.

Ole Henrik Hansen, som også har erfaring med hjemmepasning af sit eget barn og har skrevet bogen *"Børnelivet i velfærdsstatens hænder"*, mener, at hjemmepasning fører til et bedre familieliv og mindre stress. Han kalder forslaget "voldsomt positivt" og opfordrer til ensartede regler med et minimumsbeløb på tværs af kommuner.

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/politik/konservative-passer-du-dit-barn-hjemme-skal-du-kunne-tjene-penge-ved-siden-af