Du er her:min barsel»Nyheder»Tjek kemien i dine produkter
mandag, 11 marts 2013

Tjek kemien i dine produkter

Skrevet af 

Er den shampoo I bruger derhjemme skadelig for miljøet? Er den allergifremkaldende? Eller ligefrem mistænkt for at være reproduktionsskadende?

Det er altid en god idé at undgå skadelig kemi i de produkter familien bruger til daglig. Måske kender du parabenetyperne og flourstofferne men hvad med alle de andre indholds-stoffer som du bør styre uden om?

Viste du, at der findes et online opslagsværk fra Forbrugerkemi.dk, hvis du ønsker at kigge lidt nærmere på indholdet i dine produkter. Du kan slå stofferne op på deres hjemmeside under kemiinfo og se vurderingen af stofferne. Du kan også søge direkte på stofferne i søgefeltet på hjemmeside, og hvis du skriver stoffets navn efterfulgt af "ki" i søgefeltet, søger du udelukkende på stof-vurderinger, og får ikke artikler med om stofferne.

Astma-Allergi Danmark har også udviklet et online opslagsværk, KEMILEX, som giver dig svar på, hvad der gemmer sig bag de kemiske betegnelser. Kemilex hjælper dig f.eks. med at vælge et produkt uden et bestemt -, eller flere bestemte indholdsstoffer.