Du er her:min barsel»Nyheder»Alvorlige bivirkninger i medicin der sætter fødsler igang
mandag, 11 marts 2013

Alvorlige bivirkninger i medicin der sætter fødsler igang

Skrevet af 

Lektorer fra Jordemoderskolen har gjort Sundhedsstyrelsen opmærksom på, at præparatet Misoprostol som hyppigt bruges til igangsættelse af fødsler, har vist sig at være under kraftig mistanke for at have ført til volsomme komplikationer og alvorlige bivirkninger i hele 12 tilfælde.

Sundhedsstyrelsen har nu sendt retningslinier for indskærpet anvendelse af stoffet Misoprostol til alle landets fødeafdelinger. Det sker efter, at to lektorer fra Jordemoderskolen har gjort opmærksom på 12 sager, hvor Misoprostol-præparatet Cytotec er under kraftig mistanke for at have medført voldsomme fødsler med alvorlige bivirkninger.

Stoffet Misoprostol, som anvendes til at sætte fødsler i gang, har muligvis vist sig at kunne give alvorlige bivirkninger, især hvis det anvendes i for høje doser. Blandt andet er der mistanke om, at stoffet kan give ve-storm, risiko for at livmoderen brister under fødslen samt andre meget alvorlige bivirkninger.

En ud af fem kvinder i Danmark bliver sat i gang fordi kvinden går over tiden og her bruges midler med Misoprostol til at modne livmoderen.