Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Stadig flere oplever problemer med amningen
lørdag, 15 oktober 2022

Stadig flere oplever problemer med amningen

Skrevet af 

Det er en alvorlig sag, når et spædbarn bliver genindlagt med væskemangel eller underernæring, men det har desværre været en stigende tendens over de seneste år.

Nybagte mødre bliver udskrevet fra hospitalernes  føde- og barselsafdelinger langt tidligere i dag, end de gjorde for bare få år tilbage. Det betyder også, at man ofte er udskrevet fra hospitalet, inden mælken er løbet ordentlig til, og det er netop når mælken løber til, at der er mest brug for hjælp og støtte.

Det er helt almindeligt med en svær opstart, og der er i langt de fleste tilfælde, selv blandt flergangsfødende, brug for kompetente råd og vejledninger i processen af amningens opstart og etablering.

 

Vær klædt på til amning

Derfor er det en rigtig god idé, at du på forhånd sætter dig ind i amning og tilmelder dig et decideret ammekursus gennem din jordemoder. Når du har født og er blevet udskrevet, kan du hvis du er bekymret for om din baby tager nok på, altid få dit barn kontrolvejet ved at tage kontakt til barselsafdelingen.
 
Det kirkesogn som du tilhører tilbyder ofte i de større byer, vejledning fra en sundhedplejerske samt kontrolvejning.


Gratis og frivillig ammehjælp hos foreningen Forældre og Fødsel

Vidste du, at foreningen Forældre og Fødsels tilbyder ammerådgivning som er frivillig og gratis?
Du kan hver dag, alle årets dage, ringe til en ammerådgiver ved at følge linket her: Ammerådgivning hos foreningen Forældre og Fødsel