Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Nyheder»Snak med baby for den bedste sprogudvikling
 
 
lørdag, 17 februar 2018

Snak med baby for den bedste sprogudvikling

Skrevet af 

Det er vigtigt, at samtale med din baby helt fra start, viser et stort nyt studie af 25.000 danske babyer. Studiet viser, at selv nyfødte babyer følger meget opmærksomt med og lærer og udvikler sprog når man husker at pludre og snakke med dem.

Et stort dansk studie har efterprøvet vigtigheden af, at forældre pludrer og snakker med deres babyer fra de er helt nyfødte. Helt præcist, har forskerne fulgt 25.000 spædbørn - som var 40 procent af alle de børn, der blev født i Danmark i 2015, og de har fundet frem til, at selv babyer på få uger, får mere ud af samtalens lyde og tonefald end de fleste måske tror. 

Undersøgelser af børns sproglige udvikling viser, at omkring 20% af børnene får sproglige vanskeligheder senere i livet. Det er derfor ikke uden betydning, at man forebygger tidligt, så børn er rustede til den senere sproglige udvikling, mener projektleder Anette Johansen fra Statens Institut for Folkesundhed, som har stået bag undersøgelsen. 

Læs også: Tal dine børn klogere

Babysnak er så vigtigt, fordi barnet er indstillet til at kommunikerer, lige fra det bliver født. Derfor betyder det selvsagt meget for sprogudviklingen, at barnet også hører rigtig mange ord og rigtig mange forskellige tonationer. Det er oplagt at understøtte barnets følelsesmæssige tilstand med ord og små lyde, som barnet med tiden vil gengive, og det er den måde det hele begynder og deres sprog udvikles. Nemlig at barnet så småt begynder at pludre og snakke og genkende mor og fars pludren og så prøver at efterligne lyde og mundbevægelser. 


Læs også: Hvad skal jeg sige til min baby?


Kilde: TV2.dk: Stor dansk undersøgelse: Vigtigt at snakke med babyer


 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts