Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Vitamin B3 kan forhindre ufrivillige aborter
fredag, 16 oktober 2020

Vitamin B3 kan forhindre ufrivillige aborter

Skrevet af 
Et hold australske forskere har netop fundet frem til hvad de betegner som et kæmpestort gennembrud indenfor graviditetsforskning. Nemlig, at et helt almindeligt vitamintilskud i betydelig grad, kan reducere antallet af fosterskader, ufrivillige aborter og misdannelser.

Australske forskere jubler i disse timer sammen med den australske sundhedsminister i begejstring over konklusionen på et over 12 år langt studie. Konklusionen på studiet viser nemlig, at et helt almindeligt tilskud af B-vitamin kan forhindre ufrivillige aborter og fosterskader. Nærmere betegnet er det vitaminet B3, også kendt som niacin. 

Den australske forskning viser, at når en defekt molekyle blandt gravide kvinder stopper embryoner og babyers organer i at udvikle sig rigtigt i livmoderen, så kan vitaminet B3 rette op på skaderne. 

"Efter 12 års forskning har vores team blandt andet fundet, at denne defekt kan helbredes, og at spontane aborter og fosterskader kan forhindres ved at tage et fælles vitamin", siger Sally Dunwoodie, der er biomedicinsk forsker ved Victor Chang Cardiac Research Institute i Sydney.

Hvert år fødes der 7,9 millioner børn med misdannelser verden over. Den biomedicinske forsker forudser, at resultaterne vil være enorme, da vitaminet har potentiale til at reducere antallet af ufrivillige aborter og fosterskader på verdensplan. 

Også den australske sundhedsminister, Greg Hunt, bruger store ord om forskningens resultater og kalder undersøgelsen "et historisk medicinsk gennembrud".

B3-vitamin findes blandt andet naturligt i kød, nødder og visse grøntsager og kan som nævnt, også fåes som tilskud. Gravide bør tage kosttilskud i samråd med deres læge og kosteksperter anbefaler desuden at B-vitaminer (B3, B6, B12 mv) tages samlet, og ikke enkeltvis, da de påvirker hinanden i samspil. 

Kilde: Politiken: Forsker og sundhedsminister er begejstret: Vitamintilskud kan forhindre ufrivillige aborter