Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Barnets udvikling»Tal dine børn klogere - Filosofien bag TMW-træning

Tal dine børn klogere - Filosofien bag TMW-træning

Skrevet af 

Tal med dit barn! Så kort kan anbefalingen fra det banebrydende amerikanske initiativ Thirty Million Words (TMW) siges. TMW er et uddannelsesprogram udviklet på Chicago University of Medicine med professor Dana Suskind i spidsen.

Som beskrevet i artiklen Tal dine børn klogere er TMW i amerikansk kontekst rettet mod ressourcesvage forældre, som har brug for hjælp til sprogstimulering af deres børn. Disse forældre kan med programmet få træning en-til-en og i grupper samt undervisningsmaterialer til at give deres børn de bedste muligheder i livet – og TMW er baseret på forskning, der viser, at netop tidlig sprogstimulering giver børn højere score i IQ-tests og højere akademiske resultater senere i livet. 

Den grundige research i hjernens udvikling hos helt små børn, som ligger til grund for TMW, gør imildertid programmets gode råd til forældre brugbare for alle, der gerne vil give deres barn de bedste muligheder fremover. Det handler nemlig om, at vi som forældre kan udvikle selv helt små børns hjerner ved at tale mere med dem og hjælpe dem med at forholde sig verbalt til verden omkring dem.

De filosofiske grundtanker, der ligger bag TMW, kan forklares som følger:

  • Forældre er de vigtigste lærere for børn. At berige et barns tidlige sprogmiljø sker ved at fremme interaktionerne mellem forælder og barn på måder, som giver positive resultater for barnet. 
  • At berige et barns tidlige sprogmiljø kræver ikke ændringer af hverken kulturelle praksisser og værdier eller idiomatisk (særegen for et sprog, dialekt) tale.

  • Forældre er de vigtigste samarbejdspartnere for TMW. Forældrene har været en del af rejsen fra start, og det er dem der har skabt, formet og forfinet TMW's curriculum.  

Som det fremgår af disse kongstanker, så handler TMW træning om at gøre forældre bevidste om deres hovedrolle i barnets udvikling. En udvikling, som kræver, at hjernen fodres med ord fra start af. Ikke bare en ordstrøm, en plapren – både kvalitet og kvantitet skal væres på plads, førend samtale mellem forælder og barn giver de optimale muligheder for hjernens udvikling.

Praktiserer man TMW-træning med barnet, så udvikles ikke blot ordforråd, men langt flere kompetencer. Både deres akademiske kunnen, deres overblik, evne til at strukturere, sociale og emotionelle kompetencer, ja selv deres evner indenfor matematik og logisk tænkning forbedres væsentligt af TMW-træning.

Har du lyst til at snuse til TMW-træning sammen med dit barn – så læs gode tips og ideer til TMW-træning i artiklen herunder, eller check facebooksiden TMWproject


Kilde: Why 30 million words are critical to your childs future succes

TMW-Initiative hjemmeside

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL