Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Rigets overlæge går i protest over vilkårene på fødegangen
torsdag, 01 december 2016

Rigets overlæge går i protest over vilkårene på fødegangen

Skrevet af 

Klinikchef for Rigets fødegang går i protest over uansvarlige besparelser. Morten Hedegaard, som gennem de sidste 14 år har været leder af Rigshospitalets fødeafdeling, meddelte i går sine medarbejdere, at han fratræder sig sin stilling ved årsskiftet.

Rigshospitalets klinikchef for fødeafdelingen Morten Hedegaard har meldt sin afgang. Årsagen er, at han ikke længere mener at kunne løfte ansvaret for patienternes behandling og medarbejdernes trivsel, skriver han i en mail til sine ansatte.

Min-barsel har i det forløbne år belyst i flere artikler nævnt herunder, hvordan gentagne besparelser og nedskæringer på landets fødegange har medført vanskelige, endsige umulige, arbejdsvilkår for de ansatte og øget risici for komplikationer for de fødende. Kulminationen på de svære kår er nu for Rigshospitalets fødegang, som er en af landets travleste og største af slagsen, at chefen ikke vil være med længere. Morten Hedegaard forlader sin toppost som klinikchef og efterlader en stor gruppe frustrerede fødselslæger og jordemødre, som stort set hele sommeren har været under så voldsomt arbejdspres, at de må forlade fødende kvinder i potentielt risikofyldte situationer.

Morten Hedegaard forklarer, at det sidste skub mod hans fratrædelse var, da besparelser betød, at barselshotellet på Aldersrogade, hvor nybagte forældre kunne modtage livsvigtig vejledning i trygge rammer i den første, usikre tid, måtte lukke.

Morten Hedegaard er højt respekteret indenfor sit fag, og det er intet tilfælde, at han er kongelig fødselslæge for Kronprinsparret. Hans store kompetence vil dog ikke længere være at finde i Rigets stab, og det ærgrer Kurt Stig Jensen, Centerdirektør på Rigshospitalet. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen(S) forklarer besparelserne de trængte fødeafdelinger med, at man med krav om en besparelse på 600 mio. Kr. ikke kan friholde særskilte sundhedsfaglige områder.

Kilde: http://politiken.dk/indland/ECE3491491/rigets-foedselschef-gaar-i-protest/

http://min-barsel.dk/samfund/stressede-jordemodre-bryder-sammen-i-grad

http://min-barsel.dk/samfund/professionelle-plages-af-skyldfolelse-nar-fodsler-gar-galt

http://min-barsel.dk/nyheder/jordemoderformand-sundhedsokonomerne-regner-forkert