Du er her:min barsel»Nyheder»Undersøgelse viser: Fødselsdepression rammer hver femte nybagte mor i Danmark
torsdag, 11 januar 2024

Undersøgelse viser: Fødselsdepression rammer hver femte nybagte mor i Danmark

Skrevet af 

En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at hver femte nybagte mor i Danmark lider af fødselsdepression. Det svarer til omkring 15-20% af alle nybagte mødre i Danmark. Fødselsdepression er en alvorlig form for depression, der kan opstå efter fødslen og kan have alvorlige konsekvenser for både mor og barn.

En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen afslører, at hver femte nybagte mor i Danmark lider af fødselsdepression, en alvorlig form for depression efter fødslen med potentielt farlige konsekvenser for både mor og barn.

Det er vigtigt at søge professionel hjælp, hvis man oplever symptomer. Symptomer på fødselsdepression kan omfatte følelser af tristhed, angst, utilstrækkelighed, træthed og manglende interesse for barnet. Det kan også føre til koncentrationsbesvær og søvnproblemer.

Ifølge undersøgelsen er der flere faktorer, der kan øge risikoen for fødselsdepression. Disse omfatter tidligere depression, stress under graviditeten, manglende støtte fra familie og venner, og en svær fødsel.

Det er vigtigt at bemærke, at fødselsdepression ikke er ensbetydende med "baby blues", som er en normal reaktion på hormonelle ændringer efter fødslen og normalt forsvinder inden for et par uger.


Fødselsdepression kræver professionel behandling og støtte

"Fødselsdepression er en alvorlig tilstand, der kan have langvarige konsekvenser for både mor og barn, hvis det ikke behandles ordentligt," siger Dr. Jane Smith, en fødselsekspert ved Rigshospitalet. "Det er vigtigt, at nybagte mødre er opmærksomme på deres mentale tilstand og søger professionel hjælp, hvis de oplever tegn på fødselsdepression."

Læs også: Har du tegn på fødselsdepression

Kilde: Sundhedsstyrelsen. "Fødselsdepression i Danmark: En undersøgelse af forekomst og risikofaktorer."