Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Hvad er en efterfødselsreaktion egentlig? - Sådan styrker du din handlekraft
 
 

Hvad er en efterfødselsreaktion egentlig? - Sådan styrker du din handlekraft

Skrevet af 

Vi har idag en svangrekultur, hvor vi bliver gjort til patient fra dag ét. Det særlige ved at være patient er, at man ikke har så meget handlerum. Man er en, der bliver gjort noget ved forklarer Katrine Spiegelhauer i dette interview. Og det er vi ikke indrettet til. Vi er indrettet til selv at mærke efter, og den evne bliver ikke dyrket i den fødekultur vi har.

Vi glemmer nemlig aldrig, hvordan vi fødte vores børn. De oplevelser vi har under fødslen påvirker i høj grad vores opfattelse af os selv og vores relation til vores børn beretter Katrine Spiegelhauer.

Jeg har lavet dette interview med psykolog Katrine Spiegelhauer, for at give dig en forståelse af, hvad en efterfødselsreaktion egentlig er, og hvordan du styrker din evne til at udtrykke dine behov og handle i overenstemmelse dermed.

Katrine Spiegelhauer forklarer, at i og med, at vi er indrettet til at skulle knytte os til et lille nyt menneske, er vi derfor helt naturligt ekstra sensitive overfor det rum og de mennesker, der er omkring os.

Da vi er indrettet til at tage imod et hvert lille signal for at kunne beskytte vores barn, tager vi derfor også imod ethvert lille signal fra vores omgivelser.

Katrine Spiegelhauer fortæller, at vi i virkeligheden også er indrettet til at have en landsby omkring os, der støtter og hjælper os under og efter graviditeten. Det har de færreste idag. Følelsen af ensomhed og magtesløshed oplever mange nye mødre.

Katrine Spiegelhauer er psykolog med speciale i graviditet, fødsler og familiedannelse.

Se interviewet her: 

 

Camilla Willumsen

Camilla Willumsen er cand. pæd., underviser og formidler samt stifter af ModerSkaber.dk

Camilla arbejder for at skabe en verden, hvor kvinder får kærlig og kompetent støtte og vejledning under deres graviditet, fødsel og i de efterfølgende første år som småbørnsmor.

Camilla har de sidste ti år brugt en stor del af sin tid på at studere alternativ medicin, åndsvidenskab samt strukturelle problemstillinger, som påvirker gravide kvinder, mødre og små børns sundhed og trivsel.

De seneste år har bevidst forældreskab og præ- og perinatal psykologi optaget hende.

Se mere på ModerSkaber/facebook

Hjemmeside: www.ModerSkaber.dkHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts