Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Hvor bange skal gravide være for zika-virus?
tirsdag, 26 januar 2016

Hvor bange skal gravide være for zika-virus?

Skrevet af 

Ifølge Statens Serums Institut kan danske gravide fortsat rejse til lande som har den såkaldte zika-virus, der er under mistanke for at give fosterskader.

Zika-virus giver influenza-lignende symptomer som feber, ondt i led og muskler, udslæt og røde øjne. Virus overføres fra myg til mennesker og er en relativ mild sygdom for andre end gravide, da smitte med zika-virus kan føre til små hoveder og en underudviklet hjerne hos fostret.

Brasilien har det hidtil største udbrud af zika-virus. Ifølge BBC er henved 3.500 babyer blevet født med mikrocephali som følge af zika-virus.

Statens Serum institut råder alle rejsende, og i særdeleshed gravide, til at beskytte sig godt mod myggestik for at undgå smitte med zika-virus.

Læs også: USA advarer gravide mod at rejse til områder med zika-virus

Man bør undgå myggestik ved at bruge myggenet, myggespray eller myggeolie og ved at bruge langærmede bluser og lange bukser.

Sundhedsstyrelsen opfordrer gravide samt kvinder som planlægger graviditet, til at udskyde ikke-nødvendige rejser til de berørte områder indtil efter graviditeten.

De berørte onråder er: Brasilien, Columbia, El Salvador, Fransk Guyana, Guatemala, Haiti, Honduras, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Surinam, Venezuela og Puerto Rico.