Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»SSI fraråder gravide Florida-rejser
tirsdag, 02 august 2016

SSI fraråder gravide Florida-rejser

Skrevet af 

Nu advarer også de danske myndigheder om at foretage unødvendige rejser til den amerikanske delstat Florida, og sæligt frarådes det, hvis man planlægger graviditet eller allerede er gravid. Det sker efter, at 14 lokale personer menes at være blevet smittet med Zika-virus. Et antal, som de amerikanske myndigheder formoder vil stige den kommende tid. 

Zikavirus formodes at være overført via myggearten aede og giver oftest ingen eller kun milde symptomer. Men zikavirus  er en farlig virus for gravide og kommende gravide da denne virus er mistænkt for at kunne give fosterskader med underudviklet kranie og hoved. 

Statens Serums Institut anbefaler, at man følger med i udviklingen hvis man planlægger en rejse til Florida eller hvis man pt. opholder sig i Florida, da risikovurderingen kan ændre sig. Anbefalingen er især aktuel for gravide kvinder eller kvinder der påtænker at blive gravide, samt partnere til gravide kvinder, skriver Statens Serum Institut i dag i en pressemeddelelse.

Du har mulighed for at følge den seneste udvikling her.

I et forsøg på at komme smitten til livs opfordres borgere og turister i Florida til at indlevere urinprøver, så omfanget af zika-udbredelsen kan blive fastslået. Samtidig med, bliver alle gravide nu rutinemæssigt undersøgt for zikavirus.

I USA har man indtil videre registreret mere end 1.600 zika-smittede. Langt de fleste heraf er blevet smittet i forbindelse med rejser uden for landets grænser.