Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Engelske gravide frarådes rejser til Florida
lørdag, 30 juli 2016

Engelske gravide frarådes rejser til Florida

Skrevet af 

De engelske sundhedsmyndigheder advarer nu gravide kvinder mod at rejse til delstaten Florida efter at fire lokale amerikanere formodentlig er blevet smittet med Zikavirus. Foreløbig er Sundhedsstyrelsen herhjemme stille omkring anbefalinger.

Engelske gravide kvinder opfordres nu til at overveje om deres planlagte tur til Florida nu også er nødvendig, skriver det enkelske medie The Guardian, efter at de engelske sundhedsmyndigheder har opdateret deres rejsevejledning og altså fraråder gravide at tage på unødvendige rejser til Florida. Det sker efter at fire lokale amrikanere formodes smittet med virusset. Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder har de fire smittede ikke opholdt sig i lande med aktiv zika-virus.

Zikavirus formodes at blive overført med myggearten aedes og giver generelt ingen eller kun milde symptomer. Derimod formodes virusset at være farligt for gravide, da det mistænkes for kunne skade fostrets udvikling af kranie og hoved. Tidligere på året blev der udsendt advarelser om at rejse til blandt andet Brasilien og sidenhen er henmod 27 lande blevet berørt af smitten.

WHO har erklæret Zikavirus for en global trussel, men risikoen for smitte i Florida er fortsat lav, sammenlignet med for eksempel Brasilien. Det drejer sig om et område på halvanden kilometer i Miami-Dade-regionen, hvor der er risiko for aktiv overførsel af smitte, skriver de engelske sundhedsmyndigheder i rejsevejledningen.

Der findes i skrivende stund ingen dansk rejsevejledning til Florida.