Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Læger: Giftigt drikkevand er skyld i deformitet hos zika-spædbørn
mandag, 15 februar 2016

Læger: Giftigt drikkevand er skyld i deformitet hos zika-spædbørn

Skrevet af 

Ifølge teknologimediet Tech Times er argentinske læger begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk er myggene der er skyld i de mange tilfælde af misdannede hoveder (microcephali) hos spædbørn i Sydamerika.

Microcephali er en nervelidelse, der medfører underudvikling af kraniet hos flere og flere sydamerikanske spædbørn. 

Hidtil har zika-virus været udråbt som grunden til de mange misdannede hoveder. Det har været antaget, at det er myg som er bærere af zika-virus, der skyld i de mange deformiteter hos spædbørn. Dette har medført en massiv sprøjtegift-bekæmpelse af zika-myggene i de risikohærgede områder. 

Læs også: Ekstra ultralydsscanning til gravide der frygter for zika-virus

Den argentinske sammenslutning af læger (PCST), der beskæftiger sig med sprøjtegifteskader, mener dog ikke, at de mange tilfælde af børn med microcephali skyldes forgiftet drikkevand.

Ifølge PCST blev insektmidlet pyriproxyfen, i 2014 tilsat vandforsyning i Brasilien for at undgå myggelarver i drikkevandstanke og lægerne mener ikke, at de tusindvis af misdannelser i områder med pyriproxyfen i drikkevandet, er et tilfælde. 

PCST peger også på, at der i Columbia ikke er født børn med microcephali, på trods af, at 5013 gravide kvinder er bærere af zikavirus.

Lægerne beskylder de brasilianske sundhedsmyndigheder for at have interesse i at give zika-virus skylden for misdannelserne for at fjerne fokus fra insektgiften i drikkevandet.

Læs også: USA advarer gravide mod at rejse til områder med zika-virus