Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Gravide betaler i stigende grad selv for foster-scanning
onsdag, 03 februar 2016

Gravide betaler i stigende grad selv for foster-scanning

Skrevet af 

Flere gravide kvinder og par betaler i stigende grad selv for en tidlig scanning af deres foster. Nogle af frygt for at miste barnet og andre for at sikre, at alt er, som det skal være. 

Langt de fleste gravide vælger at få en graviditets-scanning, men nu vælger flere end tidligere at få foretaget en scanning hos en privat klinik tidligere i graviditetsforløbet.

Den stigende tendens mærker de især hos Aalborg Graviditet og Scanning, hvor kommende forældre kan købe sig til en tidlig scanning i enten 3D eller 4D. Scanningerne er så præcise, at man nærmest kan se, hvem barnet ligner mest af forældrene. 

På den private klinik oplever de typisk kvinder, der har prøvet at miste deres foster tidligt i graviditetsforløbet, og med en tidligere scanning vil de sikre sig, at den tragiske situation ikke opstår igen.

På de traditionelle sygehuse har kommende forældre ikke mulighed for at blive scannet så ofte, som de måske gerne vil - og derfor må de til egne lommer for at få en tidligere scanning, hvis det ønskes.

En scanning hos en privat klinik koster typisk mellem 500 og 1300 kroner.

Læs også: Ekstra ultralydsscanning til gravide der frygter for zika-virus