Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Gravide i tredje trimester hjemsendes
tirsdag, 03 november 2020

Gravide i tredje trimester hjemsendes

Skrevet af 

På grund af Covid-19 anbefales alle gravide nu, at arbejde hjemmefra i sidste trimester og at have mindst mulig personkontakt i deres arbejdsrelationer. 

Sundhedsstyrelsen har lavet nye anbefalinger til gravide ud fra et udvidet forsigtighedsprincip.

I de nye retningslinjer tages der ekstra forholdsregler for gravide i 3. trimester, dvs. fra 28. graviditetsuge. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ingen gravide har kontakt med patienter eller borgere, som er mistænkt for - eller har fået bekræftet smitte med COVID-19.

”Vi skal passe på alle vores gravide medarbejdere og deres kommende børn. Ud fra et udvidet forsigtighedsprincip og af hensyn til det ufødte barn anbefaler vi, at gravide i 3. trimester arbejder hjemmefra, så risikoen for smitte i sidste trimester mindskes.” siger Camilla Rathcke som er centerchef i Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingerne er som nævnt lavet ud fra et udvidet forsigtighedsprincip. Der er nemlig stadig ikke noget, der tyder på, at gravide er særlige disponerede for smitte. Gravide har heller ingen øget risiko for at få et svært sygdomsforløb med COVID-19 og de har heller ikke øget dødelighed.

Enkelte studier fra udlandet viser dog, at der er en øget forekomst af kejsersnit inden termin hos gravide, der bliver indlagt med COVID-19 i 3. trimester, og at børnene derfor bliver født for tidligt. Evidensgrundlaget er stadig sparsomt, men Sundhedsstyrelsen følger løbende, om man kan tale om en tendens og er i tæt dialog med specialister på området. 

Kilde: https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/opdateret-retningslinje_-hvordan-skal-medarbejdere-i-risikogrupper-haandteres?fbclid=IwAR3b_FcRQv66FC8yNi0xmYNrj3d9xZ_NT4BsA7kDMUaL60zJahBqlFsTnxs