Du er her:min barsel»Nyheder»Regering: Læringsmål allerede i vuggestuen
søndag, 07 februar 2016

Regering: Læringsmål allerede i vuggestuen

Skrevet af 

Der skal være en klar plan og mål for, hvad børn skal lære - allerede fra de går i vuggestue. Sådan lyder et forslag fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Udspillet kommer på baggrund af, at regeringen har lyttet til diverse eksperter og forskere, der i årevis har påpeget, at tiden før skolen er afgørende for, hvordan børnene kommer til at klare sig i fremtiden. Undervisningsministeren har derfor gode og valide argumenter for at fremsætte sit forslag, der vil give de yngste et bedre fundament for at kunne klare sig godt gennem hele livet.

Men én ting er at lægge en strategi - noget andet er at implementere og eksekvere den. Selvom forslaget møder megen skepsis rundt omkring, om hvordan det skal kunne lade sig gøre, så har regeringen en plan.

Forslaget her minder i al sin enkelthed om processen, der anvendes i folkeskolen om “Fælles mål”, hvor der bliver brugt meget tid på at formulere læringsmålene. Når læringsmålene er fastlagt, er det nemmere at forholde sig konkret til, hvad der skal gøres i hver enkelt daginstitution.

Lykkes det for ministeren at få samlet et flertal for forslaget, nedsættes der arbejdsgrupper i løbet af foråret, som skal udforme både læringsplaner og mål.