Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Flourerende stoffer øger risiko for spontan abort med 16 gange
onsdag, 03 januar 2018

Flourerende stoffer øger risiko for spontan abort med 16 gange

Skrevet af 
En undersøgelse fra miljømedicinsk klinik på Syddansk Univesitet viser, at flourerende stoffer er hormonforstyrrende og øger risikoen for spontan abort op til 16 gange. 
 

Flourerede stoffer, er en stor gruppe kemiske stoffer, der især bruges til imprægnering af madpapir, muffinforme, bagepapir, pap- og papir embalage som feks morgenmadsprodukter, micro-popcorn, paptallerkner, pizzabakker og anden fedt- og vandskyende fastfood embalage, men også sportstøj, regntøj, møbler mv.

Disse stoffer er ikke deklarerede, fordi de ikke indgår direkte i fødevarer, men oftest i den embalage der omslutter dine fødevarer, eller i coatingen på dit tøj eller dine møbler. 

Undersøgelsen er foretaget blandt gravide kvinder fra Odense Børnekohorte og Syddansk Universitet. I undersøgelsen har man fulgt 392 gravide kvinder, hvoraf de 56 oplevede en spontan abort. 
Undersøgelsen viste, at kvinder med spontan abort, havde højere niveauer af specielt 2 hormonforstyrrende perflourerende stoffer, end de kvinder der ikke aborterede.  

Forskerne frygter, at stofferne kan have andre skadelige konsekvenser, som blandt andet forringet sædkvalitet for mænd. 

Køb Svanemærket

Du kan undgå mange af de hormonforstyrrende stoffer, ved at købe Svanemærkede produkter til dine hverdagsprodukter. 
Produkter med Svanemærket ikke må indeholde stoffer fra EU's liste over mistænkte hormonforstyrrende stoffer. Lav selv dine popcorn i en gryde og undgå at opbevare pizzastykker i køleskabet i pizzabakken. 

Kilde: Hormonforstyrrende stoffer øger risiko for spontan abort