Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Derfor tager mænd ikke så meget af barslen
søndag, 17 december 2017

Derfor tager mænd ikke så meget af barslen

Skrevet af 
Fædre har mulighed for at ­tage op til 32 ugers barsel, hvis de ­bliver enige om det med deres partner. Men hvorfor gør flere mænd så ikke det? 

Der er kun en smule fremgang når man kigger på hvor mange mænd der tager en større del af barslen, hvis man altså sammenligner med tal over mænd på barsel for 10 år siden. 

Det kan skyldes flere ting, at mænd ikke er mere fremme i skoene når det gælder om at få fingrene i en større del af barslen, blandt andet normer, vaner og prioritet: 

  • Barselsorloven reserverer 12 uger til mødrene og kun 2 til fædrene, så der er på samfundsplan lagt op til, at kvinden tager den største del af barslen.  
  • "Sådan gør man" eller vanens magt, har også stor betydning, når det stadig anses for værende mest naturligt, at det er kvinden der bruger mest tid på barslen.

  • Endelig handler det også om mændenes prioritet. Ofte føler mænd nemlig, at de har mere ret til deres egen tid, end kvinderne gør, og hvor kvinderne bruger deres fritid på at hente børnene tidligt fra børnehaven, siger mændene ja til flere ­opgaver på jobbet, eller bruger tiden på sig selv. Dette gør sig også gældende i ­forhold til barsel, hvor ­mændene altså i ­mindre grad ønsker at tage tid fra ­karrieren eller fra fritidsaktiviteter.

Læs også: Fars barsel giver bonus

Kilde: Djøfbladet: Barsel giver bonus når far tager den