Du er her:min barsel»Nyheder»Børn af singlemødre snydes for tilskud
fredag, 09 november 2012

Børn af singlemødre snydes for tilskud

Skrevet af 

Singlemødre, som har taget et valg om at få et barn, uden der er en far indblandet, - enten ved adoption eller ved hjælp af kunstig befrugtning, kan ikke modtage det særlige børnetilskud. Der er tale om diskrimination, mener foreningen Adoption og Samfund. 

I Danmark stilles børn af enlige mødre, der har valgt at blive kunstigt befrugtet eller valgt at adoptere, økonomisk ringere, end børn der er blevet til ved en ukendt far. Det er nemlig sådan i Danmark anno 2012, at singlemødre ikke kan modtage ”det særlige børnetilskud” på kr. 14.736 (2012) årligt. 

Mister et barn derimod sin far eller mor har det ret til et særligt børnetilskud. Adoption og Samfund mener, at der er tale om diskriminiation og at alle børn uanset deres herkomst og deres historie, bør ligestilles og få det særlige børnetilskud, hvis det kun har en forsørger.

Det står i regeringsgrundlaget at regeringen vil indføre ligestilling omkring "det særlige børnetilskud", men det er ikke sket med finansloven for i år.

Er du singlemor til et donorbarn bør du tjekke op med din kommune hvilke børneydelser dit barn har ret til fordi der i øjeblikket er forskel på, hvilke ydelser du kan få afhængig af, hvordan dit barn er undfanget.

Læs også: Penge til forældre: Børnebidrag, enlig forsørgerydelse, børneydelse