Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Fynsk hyggeaften vækker opsigt
torsdag, 08 november 2012

Fynsk hyggeaften vækker opsigt

Skrevet af 

Pædagoger i Nordfyn Kommunes børnehaver og vuggestuer valgte for nogle uger siden at prøve at gøre noget ved det faldene fødselstal. De inviterede nemlig de små til pyjamasparty uden forældre under sloganet ’Vi passer jeres børn, mens I laver nogle flere’. De var dog ikke klar over at deres event ville gå verden rundt.

Henved 100 børn blev for nogle uger siden afleveret i nattøj til pyjamasparty i daginstitionen Kærnehuset i Morud på Nordfyn. Som følge af det faldende børnetal var eventen "Vi passer jeres børn, mens I laver nogle flere" alvorligt ment, men mest af alt var det tænkt som en slags gimmick for at sætte fokus på de lave børnetal.

Men det ser ud til at kommunen har ramt noget meget centralt for den fynske hyggeaften har vagt opsigt over hele verdenen, og Kærnehuset i Morud er da også blevet kontaktet af diverse medier i løbet af de sidste uger, herunder BBC, som gerne ville høre mere om gimmicken.

»Det er da et kæmpe samfundsproblem for os alle sammen, at så små årgange om 20 år skal til at forsørge de store årgange fra 1960’erne«, siger Anne-Lise Sievers, som er tillidsmand i Kernehuset.

Problemet begrænser sig langtfra kun til Udkantsdanmark også nordsjællandske kommuner mangler børn og har måttet lukke daginstitutioner. Men kigger man ud over Europa er der faktisk også babynedtur i langt de fleste europæriske lande og børnetallene falder også på verdensplan.

Det er et stort problem i mange lande og derfor har der siden aftenen i oktober ligeledes været global interesse for, om der kommer noget ud af aftenen i form af undfangne børn. Men det må tiden vise.
 

Relaterede artikler