Du er her:min barsel»Artikler»Kost»Sund mad som byggesten

Sund mad som byggesten

Skrevet af 

Børn har brug for sund og nærende mad, som kan tilføre kroppen de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, for at vokse og udvikle sig. Kosten skal også sikre, at blodsukkeret er stabilt, og at der opretholdes energi og overskud til leg og læring i hverdagen.

Men undersøgelser viser desværre, at danske børn har et kraftigt stigende forbrug af de kedelige kulhydrater fra blandt andet slik og sodavand.

Undersøgelserne viser også, at over 80% af danske børn har et sukkerindtag, der overstiger de anbefalede max. 10 procent af energiindtaget.


Det skjulte sukker

I mange produkter er der skjulte kulhydrater, f.eks i morgenmadsprodukter, youghurt, kiks, lyst brød, pasta og færdigretter, og det er især her hvor de ekstra procenter kommer på. 

I stedet for disse produkter kan du gå efter de langsomme sundere kulhydrater som findes i f.eks. groft brød, fuldkornspasta, havregryn og lignende, da disse giver en naturlig og langsom stigning af sukkerindholdet i blodet.

Herudover er det en god idé at skære ned for frugterne og skrue op for grøntsagerne, hvor det er muligt. 

Undersøgelser viser, at også mellemmåltiderne er meget søde, så her ville det måske give god mening med et grønnere alternativ. 

Sundhedsstyrelsen fraråder, at man giver børn under 2 år sodavand, slik og kager, netop fordi kroppen har brug for de gode næringsstoffer, og hvis sukkerforbruget er højt, optager kulhydraterne pladsen for den gode mad.

 

 

 

Skrevet af