Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Kost»Hvordan ser du, om din baby er sulten?
 
 

Hvordan ser du, om din baby er sulten?

Skrevet af 

Som nybagt forælder er der mange måder, du kan finde vejledning om babyers ernæring. Alle dine spørgsmål imødekommes af et væld af fakta fra hospitalets ansatte, fra sundhedsplejersken, fra lægen og sikkert også fra svigermor og fra mødregruppen.

Som forælder til en lille ny baby, vil man gerne have, at babyen følger sin vækstkurve. I hvert fald ser man gerne, at barnet tager på og ikke taber sig. Nogle af alle de gode råd du bombarderes med i forbindelse med amning, kan du ikke bruge til noget, og andre råd, vil du efterhånden opleve at få tillid til, fordi de råd både passer til jeres familie og fordi rådene faktisk virker.

Her kommer nogle gode råd om babyers tegn på sult fra en amerikansk mor-blog, som min-barsels læsere ofte finder meget anvendelig – og som på nogle punkter byder på anderledes løsninger, end den konventionelle, danske model for babypleje.

For KellyMom handler det om, at det faktisk er for sent at give baby mad, når det først er begyndt at græde. Gråd er et sent tegn på sult. Som forælder er det værd at sætte sig ind i de forskellige fysiske tegn på sult hos babyer mellem 0-6 uger, så man i god tid kan give det lille barn næring. KellyMom deler tegnene på sult ind i 3 grupper:


De tidlige tegn på sult:

  • Åbner og lukker munden
  • Slikker sig på læberne og/eller laver kysse-lyde
  • Sutter på fingre, hænder, tunge, tæer, legetøj, hvad som helst

Når baby viser tidlige tegn på sult, kan du roligt begynde at gøre klar til måltidet. Hælde et glas vand op til dig selv og finde din bedste ammestol eller gøre flasken med MME klar, og så sætte dig til rette stille og roligt. Der er nok også tid til at nusse lidt om baby først eller lige skifte en ble, hvis baby ofte falder i søvn efter måltidet.

De aktive tegn på sult

  • Søger med munden på brystet af den, der bærer det lille barn
  • Forsøger at ligge sig i spise-position ved fx at hive i dit tøj eller lægge sig tilbage
  • Vrider sig rundt
  • Slår dig på brystet eller armen gentagne gange
  • Trækker vejret hurtigt eller virker irriteret

Nu er jeg altså sulten, siger din baby i dette stadie. Giv mig mad nu. Det er ikke her, du liiiiige skal noget som helst. Glem andre gøremål, lav ikke kaffe først, men giv dit barn noget at spise.
 

De sene tegn på sult

  • Bevæger hurtigst hovedet fra side til side
  • Græder

Når dit barn til det sene stadie af sulten, så er det så utilpas af sult, at du er nødt til at berolige det, førend det kan spise. Trøst det med rolig stemmeføring og signaler så godt du kan, at ja, nu er der mad.

Læs også: Din babys hemmelige sprog. - Lær det!

Kilde: KellyMom.com: Hungercues
Kristina Hobbs

Kristina Hobbs er selvstændig forældrevejleder med egen praksis og mor til 5. Hun kombinerer forældrevejledning med tekstforfatteri og konsulentopgaver.

Find hende på www.kristinahobbs.com.

Følg også Kristina Hobbs på Facebook

Hjemmeside: www.kristinahobbs.com

Manatee - Desktop FloorAd