Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Barnets udvikling»Vi har fuldstændig misforstået selvstændighed
 
 

Vi har fuldstændig misforstået selvstændighed

Skrevet af 

Vi lever i en tidsalder og en verdensdel, hvor der er et stort fokus på det enkelte individ og hvor selvstændighed i den grad hyldes.

Det har grelle konsekvenser for vores børn. Ikke fordi der er noget som helst galt med selvstændighed, hvilket er en meget vigtig og naturlig ”evne” for alle mennesker. Men fordi vi kommer til at overføre vor tids selvstændighedsideal til vores børn i blinde, uden at tage deres udvikling i betragtning.
 
Det forårsager, at vi ofte kommer til at gøre ting, der modvirker vores børns selvstændighed og dermed vanskeliggør deres naturlige evne til at kunne klare sig i denne verden.
 
Selvstændighed er nemlig ikke noget der skal læres, men noget der udvikles helt naturligt. Ligesom det at kravle eller at gå.
 
Men hvordan støtter vi så bedst denne (selvstændige) udvikling?
 
Ved netop at fokusere på de ting, der i generationer er blevet udskældt for at gøre vores børns uselvstændige.

Vi skal med andre ord endelig:

  • bære vores barn så meget i slynge og bæresele, som vi orker
  • være hos vores barn til han/hun falder i søvn i så mange år, som det har brug for
  • sove sammen med vores barn så længe det har brug for det
  • reagere prompte på vores barns gråd på alle tidspunkter af døgnet
  • møde barnets i alle dets følelser i stedet for at skælde & smælde
  • udsætte institutionsstart eller minimere tiden i institution så meget som mulig, især i barnets første 2 leveår


Skulle du møde nogen, der har brug for at fortælle dig, at du gør dit barn uselvstændig, når du bærer det, sover med det eller går hjemme med det udover barselsperioden…

.. Ja, så blot smil, sig tak og forsæt med at gøre, som du gør. Du har intet at skulle forsvare, da det er dig, der har sat dig ind i tingene.

Dem, der er fortaler for at selvstændighed skal indlæres ved at ignorere barnets tidlige, basale behov, har desværre blot ukritisk accepteret en myte, der for længst er aflivet.

Jeg ønsker dig og dine mange nærværende stunder, der netop gør dit barn til en selvstændigheds-mester.Mette Carendi tilbyder også konsultationer, foredrag og sælger bøger på www.mettecarendi.comMette Schatter Carendi

 

 

Mette Schatter Carendi er cand. mag. & certificeret Aware Parenting rådgiver. Mette er stifter og indehaver af firmaet Harmoniske Unger, hvor hun gennem blogs, workshops, foredrag og rådgivning støtter forældre i at skabe kærlige, healende og inspirerende relationer til deres børn. Mette har en cand. mag i psykologi og filosofi og er certificeret rådgiver i Aware Parenting, som den første i Skandinavien.

Facebook: www.facebook.com/HarmoniskeUnger

Hjemmeside: www.harmoniskeunger.dk/
 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize