Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tigerspring»Tigerspring - uge 37

Tigerspring - uge 37

Skrevet af 

Dit barn forstår nu, at alt omkring det, kan inddeles i grupper og kategorier. Det kan nu opfatte, hvad det er der gør, at en hund er en hund, - også selvom hunde ser forskellige ud og har forskellige farver

Dit barn foretager nu metodiske undersøgelser af verden. Det samler f.eks.bittesmå genstande op fra gulvet og undersøger det på kryds og tværs, og prøver i det hele taget at forstå de ting, det ser.

Dit barn eksperimenterer nu med maden, vandet, køkkenskabene, toiletbørsten, ja alt hvad det kan få sine små fingre i. Du må tage dine forholdsregler og fjerne farlige ting fra barnets rækkevidde, afsikre ledninger og stikkontakter osv. 

Selvom du måske synes, at det er stærkt irriterende, at barnet roder i skabe og sviner med maden, så må du huske på, at det er en forunderlig nysgerrighed og positiv interesse for lærdom og livet der driver din lille hustyran.

  • Vælg dine kampe og undgå at dit barn bliver mødt med nej, nej og nej.
  • Skab istedet muligheder for at dit barn kan eksprimenterer, - det er sådan at barnet lærer.
  • Lad  f.eks. barnet skramle med gryderne, tænde og slukke for lyset, pjaske med en skål vand med ærter i, eller mose kartoffelmos ud mellem fingrene.

Læs E-bogen Mit livs største tigerspring af Charlotte Heje Haase - Mødre i dag bliver bombarderet med "gode" råd, løftede pegefingre, forbud og påbud, og det kan være svært at finde sin vej i junglen af holdninger og meninger. Charlotte Heje Haase, nybagt førstegangsmor, stiller sig i front med sin personlige beretning fra barslen, med alle sine usikkerheder, sin sårbarhed, bekymringerne og lykkestunderne, der kendetegner den første tid som mor.

Læs om tigerspring i uge 5
Læs om tigerspring i uge 8
Læs om tigerspring i uge 12
Læs om tigerspring i uge 19
Læs om tigerspring i uge 26
Læs om tigerspring i uge 46
Læs om tigerspring i uge 55

Skrevet af