Denne is er lavet på een eneste ingrediens; nemlig banan, og med tanke på, at der ikke er tilsat hverken mejeriprodukter eller sukker, er det en temmelig fantastisk erstatning.
I stedet for alt det usunde får du kun det super sunde. Banan hører nemlig til under betegnelsen superfood og er sprængfyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Blandt andet kalium, magnesium, fosfor, calcium, selen, jern, zink, magan, kobber, folinsyre, A-vitamen, B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin og E-vitamin.
Bananer er først og fremest kræft-hæmmende og sunde for hjertet og forebygger åreforkalkning, blodpropper og højt blodtryk. Bananer øge også kroppens evne til at optage vigtige næringsstoffer og øger de gode bakterier i tarmfloraen hvilket styrker immunforsvaret som bekæmper infektion og allergier. Men bananer forbedrer også hjernens funktion og stimulerer din årvågenhed.
Er du gravid med tendens til halsbrand har bananer en syre-neutraliserende effekt og mindsker også tendens til forstoppelse og muskelkramper. Bananer er naturligt beroligende og gavnlige for humøret. På grund af sit høje indhold af B6, regulerer banan blodsukkeret og mindske humørsvingninger som ofte ses i forbindelse med PMS. Bananer indeholder desuden folinsyre, der forebygger risiko for neuralrørsdefekt hos dit barn.
Læs også: Nemme langtidshævede boller til mødregruppen
Sådan gør du
Skræl en klase overmodne bananer og put dem i fryseren. Når de er helt frosne, efter nogle timer, er de klar til brug. Nu skal bananerne tø en anelse op, så de ikke krystaliserer. Kom dem herefter i en foodprocessor, og du får en lækker og cremet konsistens, som garanteret også er et hit hos familiens mindste. Find balancen, hvis foodprocessoren kører for længe vil den blive varm og tø banan-massen op.
Prøv evt at tilføje lidt vaniliesukker, eller en helt tredje variant ved at tilsætte et par spiseskefulde økologisk jordnøddesmør (økologisk, fordi intet andet er tilsat) og evt lidt cacaopulver.
Nem sommervariant
Til de varme sommerdage vil børnene også elske hjemmelavede banan-is på pind. Skræl og halvér en klase meget modne bananer og put dem på træpinde. Frys isene.
Hvis du vil have chokoladeovertræk på, kan du pensle eller dyppe bananerne i smeltet god mørk chokolade. Drys evt. med kokosmel, nødder eller andet inden du lægger isene i fryseren.
Læs også: Glutenfri muffins med sorte bønner