Hvorfor ikke gøre dine muffins en hel del sundere og erstatte det hvide mel med sorte bønner? Denne glutenfri opskrift fra Louisa Lorang vil revolutionere din forestilling om søde sager for du vil næppe kunne smage at melet er erstattet af sorte bønner.
Det er ren win-win for bønnerne gør ikke bare dine muffins glutenfri de er også sprængfyldte med sundhed, og de har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder blandt andet B-vitaminet folat.
Bønnerne giver dine muffins en rigtig god og svampet konsistens og holder sig friske og lækre i flere dage.
Vær opmærksom på, at bønnerne skal ligges i blød i 10-12 timer. Herefter er det vigtigt, at vandet hældes bort inden bønnerne koges i nyt vand i mindst en ½ time.
Til 12-14 muffins skal du bruge:
- 200 g kogte sorte bønner
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g smeltet, mørk chokolade
- korn af 1/2 stang vanilje
- 1 knivspids salt
- 1/2 dl kakao, fx denne raw kakao
- 1 tsk. bagepulver, fx denne glutenfri bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 5 æg
- Evt også flormelis, bær og eller vaniljeis
Blend de kogte bønner, kom herefter smør og sukker i og blend til du har en glat og ensartet konsistens.
Kom så den smeltede chokolade i og blend igen. Kom vanilje og sukker i.
Bland kakao, bagepulver og natron godt sammen inden det tilsættes.
Blend æggene i et ad gangen.
Fyld dejen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 30-40 minutter, eller til de virker gennembagte.
Drys evt. med flormelis. Serveres lune evt. med friske bær og vaniljeis.
Læs også: Glutenfri chokoladekage uden hvidt sukker