Hvad enten du er gravid, ammende kvinde, eller har små børn, kan du med fordel lade gode vitaminer, mineraler og olier komme ind sammen med desserten. Tænk alternativt, når du laver desserter og erstat noget af det usunde med det sunde.
Avocadoen er noget af det sundeste, du kan spise; den indeholder 12 forskellige vitaminer, folinsyre, magnesium, kobber, jern, calcium, kalium mv. Herudover indeholder avocado de gode enkeltumættede fedtsyrer og består især af oliesyre som nedsætter kolesteroltallet.
Avocadoen er således en skattet frugt og den er da også fremragende at bruge i is og desserter, når man først har fået den introduceret i denne kategori. Især efter rawfood bølgen har advocadoen vunden anerkendelse som erstatning for smør og fløde.
Læs også: Verdens nemmeste sunde snack på kun to ingredienser
Der findes forskellige sorter af avocadoer. Det er især den lille, næsten sorte Hassavocado med det lysegrønne frugtkød og den smørbløde konsistens, der egner sig godt til dessertbrug. Når ellers avocadoen er moden.
Hvis avocadoen giver lidt efter når du forsigtigt trykker på den, er den moden. Hvis ikke avocadoen er moden endnu, skal den opbevares ved stuetemperatur. Hvis du vil have avocadoen til at modnes hurtigt, kan du lægge den i en papirpose sammen med en banan eller et æble, da disse indeholder ethylen, der får frugt til at modnes hurtigt.
1 avocado
3 spsk ren kakaopulver
1/2 tsk vanilje
2-4 spsk ahornsirup, alt efter hvor sødt du ønsker det
2 spsk mandelmælk - alternativt kan du bruge 1 spsk vand og 1 spsk lime-/citronsaft
Blend alle ingredienser med en staublender eller en foodprocessor til moussen er jævn. Drys evt. en håndfuld hindbær og/eller ristede nødder ovenpå.
Læs også: Nemme langtidshævede boller til mødregruppen