Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Artikler»Opskrifter»Nemme langtidshævede boller til mødregruppen
 
 

Nemme langtidshævede boller til mødregruppen

Skrevet af 

Med denne langtidshævede bolledej, er det faktisk rimelig overkommeligt at have hjemmebagt brød når mødregruppen kommer på besøg til formiddagskaffe.
Dejen er yderst taknemmelig og du kan variere ingredienserne efter hvad du lige har i dine skabe.

Bollerne er super nemme at lave for dejen skal bare røres sammen og senere sættes på bagepladen med to skeer, så du skal ikke have fingrene i dejen på noget tidspunkt. 

Dejen skal hæve ca. 12 timer, og dermed er det oplagt, at du rører dejen sammen om aftenen og lader den stå og passe sig selv i køleskabet natten over, f.eks i en fire-fem liters gryde med låg.

 

Om aftenen skal du bruge følgende ingredienser til ca. 20 boller: 

  • 30 gram gær
  • 7 dl vand
  • 2 spsk. rapsolie (eller margarine, smør, kokosolie etc.)
  • 2 spsk. sukker
  • 2. spsk groft salt
  • 750 gr hvedemel (eller speltmel, durummel etc.)
  • 100 gr havregryn (eller müsli, eller grahamsmel etc.)

Smuldr gæren i koldt vand. Tilsæt rapsolie, sukker, salt, hvedemel og havregryn. Rør et par minutter i dejen med en stor ske til dejen er ensartet og sammenhængende. Dejen er rimelig klistret og grød-agtig og skal kun lige slippe skålen når du rører dejen sammen. Så er den klar til at komme i køleskabet til næste morgen. 

 
 


Læs også: Glutenfri muffins med sorte bønner

 

Om morgenen tænder du ovnen på ca. 200 grader (hvis du vil bruge varmluftsfunktionen skal du kun bruge ca. 180 grader). 

Læg bagepapir på en bageplade. Form bollerne med 2 skeer, ved at tage dej op (svarende til en lille bolle) på den ene ske og skubbe dejen af skeen og over på bagepapiret med den anden ske. Hvis du dypper skeerne i koldt vand, er det lettere at få den klistrede dej til at slippe.

Lad bollerne efterhæve på pladen ca. 10 minutter.

Pensl eventuelt bollerne med f.eks. mælk, vand, æg, kaffe og drys evt. bollerne med kerner, frø eller gryn.

Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne.

Lad bollerne køle af på en bagerist og frys eventuelt halvdelen af bollerne i fryseposer når bollerne er afkølede og lune.

Prøv også at variere opskriften ved at komme stykker af mørk kogechokolade i dejen om morgenen inden du rører i dejen. Drys evt bollerne med sesamfrø efter du har penslet dem. Det giver nogle fantastisk lækre chokoladeboller. 


Læs også: Verdens nemmeste sunde snack på kun to ingredienser

  

Cron Job Starts