Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Samarbejde i forskning sætter nye standarder
onsdag, 16 maj 2012

Samarbejde i forskning sætter nye standarder

Skrevet af 

Europa sætter nye standarder for samarbejde ved at gå sammen om et storstilet europærisk projekt, der har til formål at klarlægge en lang række af parametre indenfor barnets udvikling. Det sker blandt andet ved at udnytte forskningsresultaler på kryds og tværs henover landegrænser, og bruge kompetencerner landene imellem.

Mere end tyve europæiske forskningsenheder har deltaget i et meget omfattende forskningssamarbejde der har til formål at klarlægge en bred variation af parametre indenfor børns udvikling. Herhjemme er det blandt andet Dansk BørneAstma Center, der har været med i projektet. 

Alle børn i projektet er undersøgt med hensyn til alle tænkelige forhold. Dansk BørneAstma Center har haft interesse på gener i forhold til astma og eksem, men da studierne er bredspektrede er forsøgspersonerne også blevet undersøgt for mange andre parametre, til gavn for samarbejdspartnere i Europa.

Ved at kombinerer danske tests med tests fra hele Europa opnåes et meget solidt resultat med tydelige konklusioner, samtidig med at omkostningerne er lave.

Det revolutionerende forskningssamarbejde er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Genetics.