Du er her:min barsel»Nyheder»Nye genvarianter fundet til fedme hos børn
søndag, 03 juni 2012

Nye genvarianter fundet til fedme hos børn

Skrevet af 

At nogle mennesker er genetisk disponerede for at blive fede er en kendt sag, men nu har en international forskergruppe sat sig for at undersøge hvorfor flere og flere børn bliver ekstremt fede. Her er altså tale om mere end naturlig buttede børn.

Ofte ses fedme, hvis man spiser for usundt og dyrker for lidt motion, men også generne har stor betydning for udvikling af fedme. Når forskerne vil undersøge børn, er det fordi børn ikke har haft så langt et liv til at blive påvirket af en usund livsstil. Så vil det være generne der er den styrende årsag.  

Forskerne har undersøgt variationer i mere end 2,5 millioner udvalgte markører fra børnenes genetiske arvemateriale. Studiet har nu tilføjet to nye genvarianter - til de i forvejen 60 genvarianter, som har indflydelse på fedme.

Indtil videre ved forskerne, at der er en sammenhæng mellem genvarianterne og fedme hos børn, men kender indnu ikke noget til de bagvedliggende mekanismer. Det næste som forskerene vil undersøge er hvordan generne gør børn fede, om mekanismen kan ændres og om der kan gøres noget for at behandle det.

Resultatet af den nye forskning er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Genetics.