Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Professor i fertilitet udgiver ny bog om supersæd
torsdag, 01 juli 2021

Professor i fertilitet udgiver ny bog om supersæd

Skrevet af 

Professor i fertilitet ved Aarhus Universitet Peter Humaidan er kendt indenfor forskningen i ufrivillig barnløshed. Han er netop udkommet med en bog om emnet der hander om sæd, nærmere betegnet ’Supersæd’. Ifølge professoren er sæd nemlig et emne vi bør have meget mere indsigt i. 

Omkring hvert 10. danske barn kommer til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling, mens par aldrig får de børn, de ønsker.

Peter Humaidan, der er professor i fertilitet ved Aarhus Universitet, mener, at var manden mere opmærksom på sin sund­hed, ville langt flere børn blive undfanget – enten på naturlig vis, eller ved hjælp af kunstig befrugtning.

Peter Humaidans forskning og erfaringer peger på, at vi taler alt for lidt om sæd, og i behandlingen har vi i mange år også undervurderet sæden. Ifølge hans forskning har sæd nemlig en langt større betydning for frugtbarheden, end vi førhen har troet, og den får slet ikke den opmærksomhed i fertilitetsbehandlingen, som den burde. Og det skyldes ikke mindst, at sæd stadigvæk er tabubelagt, mener han.

Bogen Supersæd er Peter Humidans forsøg på at komme tabuet til livs, for ifølge forskeren er der rigtig meget manden selv kan gøre for at forbedre sædkvaliteten. Det tager cirka tre måneder at skabe en sædcelle, og hvis manden ændrer sin livsstil, så påvirker det hurtigt sædceller­nes kvalitet. Derfor kan manden selv have utrolig stor indflydelse på sin sædkvalitet.

Bogen SUPERSÆD indeholder en tre-må­neders sædkur med fokus på blandt andet rygning, alkohol, kost, motion, overvægt – samt fokus på varmepåvirkning.

Køb bogen hos Saxo her