Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Fraflytning betyder også fald i antallet af småbørn i København
søndag, 18 april 2021

Fraflytning betyder også fald i antallet af småbørn i København

Skrevet af 

Der sker i disse år en kraftig fraflytning fra hovedstaden. Det er især småbørnsfamilier der rykker teltpælene op og flytter til mere landlige omgivelser eller vælger de mindre byer til.

Nedjusterede forventninger til, hvor mange mennesker der vil bo i København de kommende år, kan lige nu aflæses i kommunens budgetter.

I starten af 2020 boede der 3.642 københavnere færre end forventet i København. Derfor har kommunen nu nedjusteret kommunens budgetter for 2021 i forhold til det nye antal. Tendensen får betydning for budgetterne frem mod 2025, hvor udviklingen står til at vende.

De nedjusterede forventninger sker fordi mange småbørnsforældre i disse år vælger mere rolige omgivelser for deres børn at vokse op i. De flytter fra storbyen og efterlader så at sige mere plads til dem der vælger at blive boende. Dermed kan faldet i antallet af småbørn i København vise sig at være positivt for de der bliver boende. De færre børn tager med andre ord presset fra kommunen i forhold til opgaven omkring minimumsnormeringer.

Københavns kommune har nemlig fået en stor opgave med rekruttering af pædagogisk personale i forhold til at skulle udfylde målet om minimumsnormeringer- som kommunalt gennemsnit- senest i 2022.

Kilde: kk.dk: https://www.kk.dk/sites/default/files/status_paa_koebenhavn_2020.pdf