Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Drop alkohol inden graviditeten lyder det fra Sundhedsstyrelsen
torsdag, 20 april 2017

Drop alkohol inden graviditeten lyder det fra Sundhedsstyrelsen

Skrevet af 

Planlægger du en graviditet? Så bør du ifølge nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen allerede droppe din indtagelse af alkohol og andre rusmidler. Sundhedsstyrelsen, har lavet et nyt matriale til praktiserende læger med de nye indskærpelser i håb om, at lægerne i større omfang vil formidle rådet videre til kvinder der går med tanker om at blive gravide.

Undersøgelser viser, at kun hen mod halvdelen af alle praktiserende læger taler om alkohol og andre rusmidler i forbindelse med en graviditetssamtale. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen sker det for omkring 40 procent af alle gravide, at de har drukket mens de har været gravide, men ikke vidste det endnu. Undersøgelsen viser også, at kvinderne har drukket 5 genstande eller mere ad gangen, op til flere gange, inden de blev klar over at de var gravide. 

Kvinderne bliver ofte bekymrede og kede af at finde ud af, at de har drukket mens de har været gravide, for desværre er der ingen der kender den nedre grænse for, hvor lidt alkohol der skal til for at skade. 

Hos Jordemoderforeningen får de mange henvendelser fra de gravide der er bekymrede, og kede af det, fordi de har drukket, inden de vidste, de var gravide.

Ved at rådgive kvinderne om, at droppe alhohol og andre rusmidler, kan man skåne kvinderne fra den bekymring, siger formand for Jordemoderforeningen Lillian Bondo til Jyllandsposten. 

Formanden pointerer dog, at der normalvis er tale om en sund graviditet, selv hvis kvinden har drukket en smule alkohol tidligt i graviditeten.

Kilde: Jyllandsposten: Styrelse: Kvinder bør kvitte alkohol før de bliver gravide