Du er her:min barsel»Nyheder»De franske myndigheder advarer om hyppigt brugt fødselspræparat
tirsdag, 17 september 2013

De franske myndigheder advarer om hyppigt brugt fødselspræparat

Skrevet af 

Sundhedsmyndighederne i Frankrig advarer nu landets læger mod at bruge fødselspræparatet Misoprostol.

I Danmark bliver der født cirka 60.000 børn om året, og heraf får cirka 10.000 kvinder deres fødsler sat i gang.

Misoprostol er i Danmark det hyppigste brugte middel til at sætte fødsler igang. Sundhedsmyndighederne i Frankrig mener, at Misoprostol kan medføre alvorlige konsekvenser hos både mor og barn, og de fraråder, at man bruger Misoprostol til igangsættelse af fødsler. I Frankrig har 28 kvinder meldt om alvorlige bivirkninger ved fødsler, der er sat i gang med Misoprostol og nu forlanger de franske myndigheder dokumentation for, at Misoprostol er sikkert at bruge ved fødsler.

Ifølge sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil myndighederne se på den franske vurdering. Sundhedsstyrelsen har sat Misoprostol under skærpet overvågning de næste to år, og indtil andet er bevist, anser Sundhedsstyrelsen fortsat lægemidlet for sikkert.

Sundhedsstyrelsen har i kølvandet på de franske advarsler om brug af misoprostol til igangsættelse af fødsler pålagt lægemiddelfirmaet Pfizer at analysere indkomne indberetninger af bivirkninger ved lægemidlet, som Sundhedsstyrelsen modtager, og sammenholde dem med de globale indberetninger.