Du er her:min barsel»Nyheder»Barselsorloven skal ligestilles foreslår tænketanken Cepos
torsdag, 26 september 2013

Barselsorloven skal ligestilles foreslår tænketanken Cepos

Skrevet af 

En mor og en far skal have lige vilkår for barselsorloven. Det mener Foreningen FAR, og det mener tænketanken Cepos også.

Der skal være ens rettigheder, og hvis den ene forælder ikke ønsker at tage så stor en del af barselsorloven, skal der være mulighed for, at man indbyrdes kan overdrage retten til den anden forælder. På den måde er det frivilligt om faderen vil udnytte perioden, lyder det fra Henriette Kinnunen, der er erhvervsjuridisk konsulent i Cepos. 

Men regeringen holder fast i beslutningen om en bonusordning på 100 skattefrie kroner pr. dag. Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff mener ikke, at Cepos' model er et brugbart alternativ til regeringens nuværende barselsforslag.

Regeringens beslutning om en ligestillingsbonus drejer sig om de 32 uger, som forældrene kan dele imellem sig og pengene skal gå til den forælder, der tager den mindste del af orloven. Det skal være minimum 6 ugers barsel og der udbetales maksimalt bonus for 12 uger. Ordningen gøres tidsbegrænset og gælder for børn født mellem den 1. januar 2014 og den 31. december 2015.

 

 

 


   

Relaterede artikler