Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Barnets udvikling»Hvordan får vi robuste børn? -Bevidste, livsduelige, ansvarlige og livsglade?

Hvordan får vi robuste børn? -Bevidste, livsduelige, ansvarlige og livsglade?

Skrevet af 
Vores børn er det vigtigste for de fleste af os. - Alligevel glæder mange af os til de sover, skal i institution eller leger for sig selv.

På samme måde kan vi i weekenden længes efter mandag, og på mandag ser vi frem til efterårsferien - og sådan fortsætter vi...

Den måde at leve sit liv på, gør ingen af os sådan rigtig lykkelige.
Og lykken findes så sjældent, når børnene sover, på jobbet eller på ferien.
Det er vores eksistentielle hul, der kalder.
Også kaldet sjælens længsel.

Det kan føles som længslen efter vores bedste ven. Vi kan bare ikke finde ham eller hende. I hvert fald ikke, når vi leder uden for os selv.

Mange af os tilbringer meget af livet med at være et andet sted end der, hvor vi reelt befinder os. Kroppen er der, men tankerne et andet sted. Måske især i familiens skød.
 

Og nej, - det kan godt være det aldrig bliver sjælens dybe ønske at lave LEGO eller lege med Barbie, men så må vi finde ud af, hvad der kan være meningsfuldt i situationen. Finde det, der kan nære vores nu.

Gå til nuet med en nysgerrig og anden måde end ved at falde i automatgearet eller i vågen søvn. Det er alligevel så røvsygt at være i den tilstand.
Så når du ... hvis du ...sidder her eller der, hvordan vil du så være her?

Tag stilling. Bare det bringer livet mere ind. Din måde at gå til livets øjeblikke, alle øjeblikke, bliver på sigt dine børns måder.

Der er masser af ting vi ‘skal’ i det her liv. Vi ‘skal’ gå i skole, som forælder ‘skal’ vi mange gange dagligt lave noget, vi ikke synes er sjovt eller endda virkelig kedeligt.

Men vi har altid et valg.
Ingen siger du skal gå på legepladsen, hvis du ikke vil. - For at stå på en legeplads og klø sig i skægget og ligne en, der har lyst til forsvinde fra jordens overflade er ikke fedt for nogen. Dit barn kan mærke, hvordan du har det. Måske det er bedre at lade være så.
Find på noget andet, hvor du kan være til stede.

Bevidstheden om os selv, og hvad vi gør, øger det ansvar, vi tager for os selv og dermed andre. Når vi ser os selv klart giver det os flere muligheder.

Da vi ved at børn gør som vi gør, og ikke som vi siger, - bliver den afgørende faktor, i forhold til at gøre dem robuste og livsduelige, at starte med os selv. 
Din måde at gå til livets øjeblikke, alle øjeblikke, bliver på sigt dine børns måder.

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL