Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»MINI GUIDE TIL FORÆLDREROLLEN – 3 vigtige råd til gravide eller nybagte forældre

MINI GUIDE TIL FORÆLDREROLLEN – 3 vigtige råd til gravide eller nybagte forældre

Skrevet af 

Kære kommende eller nybagte forældre. Stort hjertelig tillykke herfra! Nu begynder en spændende tid med stor glæde, forvandling og forandring. 

Jeg kan selv huske, hvordan min første barsel var helt igennem fantastisk, og hvordan jeg købte dejlige bøger og vidunderligt babyudstyr, som jeg kunne hygge mig med op til - og under min barsel. Det var virkelig en særlig tid, og det er vitterligt en helt særlig periode i en kvindes liv.
Hånden på hjertet… for mit vedkommende, findes der ikke noget smukkere end gravide eller mødre med småbørn. Den fordybelse og centrering man oplever igennem samhørighed med sit barn er magisk. Man er jo i den skønneste symbiose og hele livet giver pludselig mening.
En helt ny dimension af livet åbner sig.

Jeg ved godt, at det ikke er alle, der har det sådan, - og sådan havde jeg det desværre heller ikke ved min næste graviditet, hvor jeg pga. spontane aborter blev fyldt med uro. Så … Hvis du kan nyde det, så gør dig selv den tjeneste at STORNYDE det.

Hvis du af en eller anden grund ikke kan stornyde det (og der kan være mange psykologiske og fysiologiske årsager hertil) så glæd dig alligevel, for det er stort og magisk at skabe liv, - på den ene eller den anden måde.

Forældrerollen er livets største gave, men det er også en gave, som varer ved, - og som vi ikke bare kan gemme væk i ny og næ, eller bytte. Derfor skriver jeg denne guide, fordi jeg har nogle vigtige råd, at give dig med på vejen.

Jeg har valgt at dele mine råd og miniguide op i tre punkter, som giver den dybeste mening for mig.

Hver punkt bliver uddybet, så mine råd også vil fungere som mini guide til forældrerollen.

1) NYDELSE

Det første råd, har jeg allerede været inde på.
Det handler om at NYDE, og om at finde mange forskellige måder at værdsætte forældreskabet på.

Dit fokus skaber dine overbevisninger, som i sidste ende skaber din ønskede forælderolle.
Tænk lidt over denne ovenstående sætning og beslut dig for at nyde helheden og alle nuancerne. Dette er en unik periode af dit liv, som du aldrig får igen.

Som forælder vokser man med titlen, og pludselig sidder man sentimental og græder, fordi det hele er gået alt for hurtigt. Derfor… Nyd det hele!
Livets største følelser åbenbares for dig nu. Glæderne, frustrationerne, lykken og livets storhed vælter ind over dig i bølger.
Vælg derfor et bevidst fokus på alt det dejlige, det magiske, det storslående, det sjove, det nydelsesfyldte og spørg dig selv lige nu:

Hvordan kan jeg nyde forældrerollen endnu mere?
Ligegyldigt hvor du er, er der ALTID mulighed for at nyde det en smule mere, så hvad skal der til?


2) TAKNEMMELIGHED

Det andet råd handler om at være TAKNEMMELIG.

Du kender nok alt til taknemmelighed allerede, så svælg lidt i følelsen, og forlæng den.
Skriv en taknemmelighedsliste, for den vil også være skøn at kunne give videre til dit barn en dag.
En taknemmelighedsliste er en liste, hvor du nedfælder alt det, som du er taknemmelig over i forhold til at blive/være forælder.
Kig på den dagligt, - og især når du har brug for den. 

Derfor vi jeg anbefale dig, at gøre den rigtig smuk, og hænge den et sted, hvor du ser den hver dag.

Fordelen ved en konkret taknemmelighedsliste er, at du skaber et vedvarende minde om denne særlige tid.
Som jeg var inde på, vil både du selv, men også dit barn elske at læse denne liste igen og igen.

Gør den personlig med alt hvad du elsker/ er taknemmelig over ved at være gravid, alt hvad du er taknemmelig over i forhold til din skabende krop. Alt hvad du er taknemmelig over i forhold til parforholdet, og sidst men ikke mindst ALT hvad du er taknemmelig over ved det lille vidunder af et menneskebarn.

Faktisk kan denne taknemmelighedsliste redde dig hver gang, at du er ved at koge over i forhold til dig selv, din partner eller barnet. For tro mig… Dit barn vil kunne trigge alle mulige følelser i dig, - og her er det altså vigtigt med et godt åndedræt og en smuk taknemmelighedsliste, til at få dig tilbage på sporet.


3) TÅLMODIGHED

Det tredje råd handler om TÅLMODIGHED, og her vil jeg dele et særligt råd, som jeg selv modtog, da jeg blev forælder første gang.

Rådet lyder:

GÅ IKKE FRA HINANDEN FØR BARNET ER MINDST 3 ÅR.
Er det ikke et fuldstændigt vanvittigt råd?

Det synes jeg selv, men det har reddet mit parforhold og sikret familiefreden mange mange gange.
Det opleves nemlig også helt vanvittigt, at gå fra at være et par med overskud, til at være en familie med underskud, hvor stort set alle normale behov tilsidesættes.
Jeg ved ikke hvor mange gange, at jeg har tænkt på, at vi ville være bedre hver for sig, og når nu det alligevel var så hårdt, så kunne jeg være bedre tjent med at være alene.

Det passer bare ikke. 

Ingen er bedre tjent med, at I går fra hinanden, - ikke før end at I har givet familielivet én chance eller 1000vis af chancer mere.

Forstå mig ret, der findes naturligvis parforhold der ikke fungerer, hvor man rent faktisk vil opnå større trivsel hver for sig. Mit råd her er blot, at I skal give det en chance og vente med forhastede beslutninger..

Sandheden er, at de fleste par går fra hinanden inden barnet er fyldt tre år, og det er så synd.

Hvorfor denne kedelige statistik?
Jo´ muligvis fordi man glæder sig så helt ekstremt i ventetiden, og herefter bliver ramt af virkeligheden med søvnunderskud, manglende opmærksomhed og et stort minus på kærestefronten.
Familieidylen er vidunderlig, - men er også fyldt med nuancer.
Det er virkelig hårdt at være så fokuseret på det lille nye liv. Der er så meget der skal læres, og parforholdet bliver nærmest ikke eksisterende. Det forvandler sig i mange tilfælde til et arbejdsfællesskab, hvor arbejdsopgaverne bliver fordelt mellem jer.

Men lær at opbygge tålmodighed, og vid at I ALLE gør jeres bedste.
Du gør dit bedste, din partner gør sit bedste, og selv barnet gør sit bedste.

Gevinsten er stor!
Efter tre år står I nemlig stærkere end nogensinde, og kærligheden kan blomstre på ny.
Jeg håber ikke, at jeg skræmmer dig, men det tager gerne op til tre år, før I vender tilbage til overskud til jer selv og hinanden - og har gennemgået jeres fælles metamorfose.
Det er virkelig det hele værd, og set i bakspejlet, så går det hele meget stærkt.

SELVFØLGELIG er det det hele værd.
Det er selve livets dybere mening vi taler om, så glæd dig!

Jeg håber, at jeg med denne miniguide og mine tre uddybende råd, hjælper dig til at forberede dig på det, der kan være svært, uforudset eller uforståeligt.
Jeg har arbejdet med kvinder og feminin livsmestring i mange år, og som et ekstra lille råd, vil jeg blot fortælle dig, at du som kvinde er fuldstændig vidunderlig.
Du har en unik skaberkraft i dig, og du må aldrig tage dit liv eller andres liv for givet.
Der er en dybere mening med, at du er her lige nu, så nyd livet.
Nyd livets fødselsgave og nyd at give det hele videre…

Hvis du har nogle spørgsmål til mig, ønsker en privat konsultation eller ønsker flere tips til livsmestring og feminint lederskab, så kig endelig forbi min side: www.sussannewexoe.dk, hvor du kan hente meget mere inspiration.
Du kan også følge mig på fb, hvor jeg skriver daglige indlæg, byder på guidede meditationer og tips til selvcoaching.

Jeg ønsker dig og dine alt det bedste i livet…
Tak fordi du læste med.

I Kærlighed & Namaste, 

Sussanne Wexø


Skrevet af