Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samliv»Graviditet og parforhold

Graviditet og parforhold

Skrevet af 

Når parforholdet venter barn første gang – uanset om det er planlagt eller ej, sker der uundgåeligt en ændring i selve strukturen på parforholdet.

Fokus bliver på det kommende barn, og basis for forholdet baserer sig mere og mere på barnet – det skal det også, så forældrene er parate til at passe på det kommende barn.

Men der sker også tit det, at kvinden trækker sig mere og mere ind i sig selv – igen en naturlig ting, for at forberede sig på moderrollen – men manden følger ikke trop.

Da det ikke er ham der bærer på barnet, mærker han ikke alle de ting, der følger med en graviditet – det giver næsten sig selv! Men det kan afstedkomme en masse forvirring, misforståelse og miskommunikation parret imellem.

 

Forskellige forestillinger

Fordi manden ikke har den luksus at kunne følge med i udviklingen af barnet, kan han have en helt anden idé om barnet og dét at blive far, end kvinden har.

Bl.a. har undersøgelser vist at når kvinder skal forestille sig sit barn inden det bliver født, er barnet fra nyfødt til ca. 1 år gammelt. Når mænd skal forestille sig sit barn, er det omkring 4 år gammelt!

Det interessante er her at begge parter forventer et barn, men det er ikke det samme barn de forventer!

Samtidig kan ændringer som manglende sexlyst eller voldsomt sexlyst fra kvindens side, være foruroligende for manden. Han kan enten være vant til en furie i sengen, eller blive forskrækket over at der skal elskes så meget, med et lille barn i maven!

Alle disse ting er naturlige, men kræver at man taler om dem, for ikke at skræmme hinanden væk. Tanker og følelser kan være med til at cementere parforholdet, og give større nærhed inden barnet kommer, i stedet for at skabe utryghed, og forvirring hos den anden!

Læs om Maj Wismann's online workshop: "Få sexlysten tilbage"

 

Skrevet af