Måske er du en af de mange kvinder der bare har en ustyrlig trang til søde sager under graviditeten eller når du ammer? Fortvivl ikke, for disse lækre konfektkugler kan du spise uden dårlig samvittighed.
Desværre er der utrolig meget skrammel på butikshylderne, der hverken gavner dig eller din baby. Hvis du har overskud til det, så lav de søde sager selv! På den måde ved du præcis hvad der er i, og denne opskrift indeholder ingredienser der er direkte gode for dig og din baby. Fx er dadler fyldt med gode kostfibre, B-6 vitamin, magnesium, calcium og kalium.
Kokosolie indeholder op til 50 procent laurinsyre. Netop laurinsyre er kendt for at dæmpe virus, svamp, bakterier og parasitter. Laurinsyren omdannes i kroppen til monolaurin, som også findes i modermælk og hvis du som ammende spiser kokosfedt, øges din mængde af monolaurin i modermælken, hvilket giver en god og nærende beskyttelse til både dig og dit barn. Herudover er kokosolie kendt for at være regulerende for både blodsukker, stofskifte, appetit og hormonbalance, samt at give mere og bedre energi. Læs også Spis kokosolie når du ammer
Med denne nemme opskrift får du en himmelsk og sund erstatning til det konventionelle, fabriksfremstillede.
Til ca. 30 konfektbomber skal du bruge
- 130 g stenfrie dadler fx disse fra Biogan
- 3 dl fintvalset havregryn (måske lidt mere, afhængig af konsistensen) fx disse fra urtekram
- 1 dl kaffe (hvis du ikke er til kaffe kan du alternativt bruge 1 dl appelsin- eller æblejuice)
- 1 dl kokosmel + ca 1 dl til at rulle konfektkuglerne i. fx denne
- 15 g mørk god kakaopulver, fx denne lækre rå kakao eller denne billigere udgave fra Urtekram
- 1 stor skefuld rå kokosolie, fx denne
- Evt en god plade hvid chokolade fx denne
Start med at blende dadlerne. Tilsæt herefter alle ingredienserne en af gangen og blend mellem alle ingredienserne. Når du har en samlet let klistret masse skal de rulles til ca. 30 kugler. Det er lettest at lave nogle lange ruller og skære dem ud i 30 stykker. Rul herefter stykkerne runde, og rul dem så i kokosmelet.
Hvis du vil have hvid chokoladeovertræk skal du, efter at du har rullet kuglerne, smelte den hvide chokolade over vandbad, dyppe kuglerne halvt heri og stille dem til tørre på en bageplade. Drys evt. også med kokosmel inden chokoladen størkner.
Stil konfekten i køleskabet et par timer, eller i fryseren 15-20 minutter før de serveres.
Opbevar konfektbomberne i en lukket beholder i køleskabet i 3-4 dage.
Læs også: Verdens nemmeste sunde snack på kun to ingredienser