Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Over 12.000 har skrevet under på Mødrehjælpens manifest om en tryg fødsel
tirsdag, 09 marts 2021

Over 12.000 har skrevet under på Mødrehjælpens manifest om en tryg fødsel

Skrevet af 


Der er indtil videre kommet over 12.000 underskrifter på manifestet om en tryg fødsel og over 600 personlige beretninger, der samlet set sætter en stor fed streg under, at der er behov for en bred folkelig opbakning til forbedringer i svangreomsorgen.


Graviditeten, fødslen og den første tid som familie er en særlig tid i livet. Men også en tid hvor det kan være særlig svært. En god start på familielivet kræver forberedelse, tryghed, samarbejde og overskud og det er desværre ikke altid disse faktorer er til stede.

Særlig slemt er det, når det er systemet selv der stikker en kæb i hjulene, fordi der ikke er overskud og tryghedsabende rammer på fødestederne. Vi hører gang på gang frustrerede jordemødre fortælle at de løber hurtigere end de kan forsvare og at de ikke altid kan tilbyde de fødende, at være den trygge klippe, der guider kvinderne gennem fødslen fordi jordemoderen har flere fødsler igang samtidigt. 
Mødrehjælpen mener, at det er en menneskeret at have en tryg fødsel og en god start på livet som mor og familie og ser et stort behov for at der bliver sat større fokus på rammerne og de fysiske og psykiske efterveer.

Ninna Thomsen, som er direktør i Mødrehjælpen, forklarer her hvorfor de har valgt at skrive et manifest:

- Vi har gennem mange år arbejdet med forhold for fødende og abortrådgivning. Det er et område, vi rådgiver om i bred forstand. Vi arbejder også på en stor indsats om barnets første 1000 dage, som hedder en god start og handler om, at en god barndom starter i mors mave. - Vi rådgiver om det her hver eneste dag, vi har i flere kommuner Familiehuse, hvor vi hjælper sårbare gravide, og vi prøver på alle politiske niveauer at påvirke politikerne til for eksempel at støtte flere Familiehuse. Men politisk kan der også nogle gange opstå øjeblikke, hvor der er momentum, og det kan blive til mere end et læserbrev som Olga Ravns, der slår igennem. Det politiske momentum er der nu.

Mødrehjælpens 6 krav til politikerne

  - Gratis adgang til fødselsforberedelse i små hold

  - Tilbud om sundhedsplejebesøg til gravide før fødslen – og sammenhæng gennem hele forløbet

  - Mere jordemodertid til den gravide før og under fødslen

  - Ingen familier sendes hjem fra fødegangen, før de er klar

  - Gratis hjælp hele døgnet til at komme godt i gang med amning

  - Gratis hjælp til alle familier med psykiske efterveer

  - Med manifestets underskrifter vil vi bære opråbet om behovet for et trygt forløb videre til de ansvarlige politikere.

Og dermed give gravide, fødende og barslende familier i Danmark en klar og tydelig stemme i kampen for at sikre, at alle børn og forældre får en god start.

Læs hele manifestet her: https://moedrehjaelpen.dk/tryg-foedsel/

Mødrehjælpen mener, at alle familier skal have den nødvendige forberedelse, støtte og hjælp til at få et trygt graviditets-, fødsels- og efterfødselsforløb. Derfor har de samlet en række krav til bedre forhold for gravide og fødende i et manifest, som vi håber, du vil støtte med din underskrift.