Du er her:min barsel»Nyheder»Ny hjælp til gravide: Socialrådgivere tilbyder rådgivning på OUH
tirsdag, 05 marts 2024

Ny hjælp til gravide: Socialrådgivere tilbyder rådgivning på OUH

Skrevet af 

Region Syddanmark og Mødrehjælpen har indgået et partnerskab, der tilbyder gravide en åben socialrådgivning på OUH, hvor de kan modtage rådgivning om emner som familieydelser, barselslovgivning, netværksmuligheder og økonomi som enlig forsørger.


Graviditeten kan være en spændende og lykkelig tid, men den kan også være udfordrende, især hvis den gravide står over for livssituationer, der kan påvirke hendes mentale og fysiske sundhed.

Problemer såsom økonomisk ustabilitet, mangel på netværksmuligheder, skilsmisse eller separation kan være særligt belastende, når man er gravid. Disse faktorer kan forværre stressniveauet og forårsage angst eller depression, hvilket igen kan påvirke den gravide kvindes helbred og føtal udvikling.

Derfor er det vigtigt, at gravide kvinder med sådanne udfordringer har adgang til professionel rådgivning og støtte for at hjælpe dem med at navigere gennem denne periode i deres liv. Det mener i hvert fald Mødrehjælpen som nu tilbyder rådnivning til gravide i Region Syddanmark. 

Region Syddanmark og Mødrehjælpen er gået sammen om at tilbyde gravide en særlig hjælp, hvis de står i en livssituation, hvor de har brug for rådgivning. Denne hjælp kommer i form af anonym socialrådgivning på OUH.

Gravide og nybagte forældre kan få rådgivning om forskellige emner, herunder familieydelser, barselslovgivning, netværksmuligheder og økonomi som enlig forsørger.

Rådgivningen er tilgængelig to gange om ugen på OUH, og det er også muligt at booke en tid til en fysisk eller telefonisk samtale. Dette partnerskab mellem Region Syddanmark og Mødrehjælpen giver gravide en vigtig ekstra støtte i en tid, hvor mange kan have brug for det.

Mødrehjælpen holder til på OUH 2 gange ugen i tidsrummet kl. 08.30-14.30 i hhv. Ambulatoriet for Gravide om tirsdagen og på Patienthotellets 1. sal om onsdagen.

Der kan også på forhånd bookes tid til en fysisk eller telefonisk samtale via telefonnummer 22 37 04 51.

Kilde: 

https://ouh.dk/til-samarbejdspartnere/presse/nyheder-fra-odense-universitetshospital/saerlig-radgivning-til-gravide