Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Region Hovedstaden beder nybagte forældre om hjælp
torsdag, 18 marts 2021

Region Hovedstaden beder nybagte forældre om hjælp

Skrevet af 

De fleste der har prøvet at gå fra to til tre kan skrive under på, at det er en stor omvæltning, når familien bliver udvidet med et nyt medlem. Det kan tære på parforholdet og trække store veksler på både mor og far. Nu vil politikerne i  Region Hovedstaden spørge de nybagte forældre nærmere ind til den første tid som familie. 

Nybagte familier, bosat i København, der har født et barn inden for det seneste år på et af regionens hospitaler, får nu mulighed for at dele ud af deres erfaring.

Lars Gaardhøj (S), der er næstformand i det nyoprettede opgaveudvalg for gravide og fødende, forklarer til TV 2 Lorry, at de har taget denne vinkel; fordi det er de nybagte familier der er eksperterne på hvordan deres fødselsforløb har været og også deres oplevelse af hvordan det hele fungerede.  

- 12 nybagte forældre fra hovestaden vil komme til at diskutere med os politikere - tre fra regionen og to fra kommunerne - omkring hvordan fødselsforberedelsen fungerer, hvordan fødslen på hospitalet fungerer, og hvordan efterfødslen fungerer. Så vi ser på hele forløbet, fortæller Lars Gaardhøj.

Herefter er det udvalgets opgave at præsentere en række anbefalinger på et regionsrådsmøde i juni i år (2021).

TV2 Lorry har spurgt nybagte forældrepar hvad de synes om ideen, og forældrene går overvejende ind for ideen om at blive inddraget i udvalgsarbejdet, men mener også, at det kræver overskud i en ellers presset hverdag med bleskift og amning og for lidt søvn.

Kilde: https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/region-hovedstaden-soeger-nybagte-foraeldre-til-saerligt-udvalg?fbclid=IwAR2LR09VXNvGxDtd9UcmMhNjxb_TfTg1GtWfK5ohnJJEUUsu-3uU3Qg6Yjs