Du er her:min barsel»Nyheder»Kunstig befrugtning skal ske udfra 3 forældre
mandag, 01 juli 2013

Kunstig befrugtning skal ske udfra 3 forældre

Skrevet af 

I Storbritanien er de klar til at ændre loven, så kunstig befrugtning efter IVF-metoden også udføres med 3 forældre. Den nye teknik er udviklet af forskere ved universitetet i Newcastle. Teknikken gør det muligt at sortere arvelige sygdomme fra, ved at skifte DNA fra moderen ud med sygdomsfrit DNA fra en tredje kvinde. Metoden ville kunne fjerne lidelser der rammer 6500 børn på verdensplan. Det er lidelser som nyresvigt, blindhed, hjerneskader og hjerteproblemer.

Men forslaget vækker voldsomme protester hos engelske kritikere, som moralsk set anser metoden som endnu et skridt i retningen mod designerbørn.
Helen Watt fra bioetikcenter Anscombe i Oxford frygter, at metoden vil kunne bruges til at skabe reservedelsfostre. Hun opfordrer par, som ikke ønsker at løbe risikoen for at overføre de ovennævnte mitokondrielle sygdomme, til at overveje adoption frem for at anvende gen-manipulerende teknikker. Det udtaler hun til avisen The Guardian.

Ifølge David King fra kampagnegruppen Human Genetics Alert, vil denne teknik overskride de etiske grænser der på verdensplan er om, ikke at ændre mennesker genetisk. 

De første fostre med tre forældre kan være en realitet allerede fra næste år.